Wouter Hoeffnagel - 13 september 2022

Twitter: Schikking met klokkenluider niet in strijd met voorwaarde van overname door Musk

Twitter: Schikking met klokkenluider niet in strijd met voorwaarde van overname door Musk image

Het treffen van een schikking met klokkenluider Peiter Zatko is volgens Twitter niet in strijd met de voorwaarden voor de overname van het platform door Elon Musk. Twitter betaalde 7 miljoen dollar aan Zatko, die hierdoor niet in de openbaar had mag treden met beveiligingsproblemen die hij heeft ontdekt.

Zatko is voormalig hoofd beveiliging bij Twitter. Hij werd begin dit jaar ontslagen. Zatko stelt ontslagen te zijn aangezien hij misstanden bij Twitter aan de kaart wilde stellen. Twitter stelt echter dat Zatko niet goed functioneerde. In juli maakte de klokkenluider bij de Amerikaanse autoriteiten melding van misstanden. De beveiliging van het platform zou niet op orde zijn.

'Twitter had schikking moeten melden'

Elon Musk bracht eerder een overnamebod uit op Twitter, maar trok zich terug aangezien Twitter geen eerlijke informatie zou geven over het aantal nepaccounts. Musk stelt nu dat Twitter had moeten melden dat het platform met Zatko een schikking van 7 miljoen dollar trof. Dit is volgens de miljardair in strijd met de voorwaarden voor de overname.

Twitter ontkent dit. Advocaten van het social media-platform spreken van een 'ongeldig en onrechtmatig' argument waarmee Musk van de overname wil afzien. Zij ontkennen dan ook dat Twitter zijn verklaringen of verplichtingen heeft geschonden.