Wouter Hoeffnagel - 13 september 2022

Twitter-aandeelhouders bieden Musk massaal aandelen aan

Twitter-aandeelhouders bieden Musk massaal aandelen aan image

Aandeelhouders van Twitter bieden hun aandelen massaal te koop aan aan Tesla-directeur en miljardair Elon Musk. Musk bood eerder 54,20 dollar per aandeel, wat nu flink hoger is dan de huidige koers van 41 dollar per aandeel.

Dit meldt persbureau Reuters. Het is onduidelijk of de overname van Twitter door Musk doorgang vindt. Musk trok zich eerder terug uit de deal en werd in reactie hierop door Twitter voor de rechter gedaagd. Musk stelt dat Twitter geen eerlijke cijfers deelt over het aantal nepaccounts op het platform.

Waarde gedaald

Bij het uitbrengen van het bod door Musk zat de waarde van het aandeel rond 54,20 dollar. Door alle negatieve berichtgeving rondom Twitter is de waarde van het bedrijf inmiddels gedaald; een aandeel is momenteel nog zo'n 41 dollar waard. Dit maakt het voor aandeelhouders interessanter om met het aanbod van Musk akkoord te gaan.

De deadline voor het aanmelden van aandelen voor de overname verloopt vandaag. Het aantal aandelen dat nodig is voor een overname is maandag al behaald, melden anonieme bronnen aan Reuters.