Wouter Hoeffnagel - 12 september 2022

Thierry Breton: Europese Commissie start consultatie naar netwerkkosten door big tech

Thierry Breton: Europese Commissie start consultatie naar netwerkkosten door big tech image

De Europese Commissie start een onderzoek naar de netwerkkosten die techgiganten volgens telecomproviders veroorzaken. De commissie wil voor het einde van het eerste kwartaal van 2023 een beslissing nemen over de vraag of grote techbedrijven moeten meebetalen aan netwerkkosten van providers.
 
Dit is door Thierry Breton, Eurocommissaris voor Interne Markt, bekend gemaakt. Het onderwerp wordt volgens Breton onderdeel van een bredere consultatie van de Europese Commissie. Europese telecomproviders pleiten al langer voor financiële bijdragen van grote techgiganten als Google, Facebook en Netflix. De providers stellen dat de techbedrijven een grote bedrijven leveren aan het internetgebruik op hun netwerken, wat hen op kosten jaagt.

Een aantal kleinere Europese telecomproviders is juist tegen het doorberekenen van netwerkkosten een techgiganten. Zij uitte onlangs via MVNO Europe hun zorgen over het Europese plan, dat volgens hen de concurrentie op de telecommarkt kan schaden. De organisatie waarschuwt voor een directe impact op mobiele virtuele netwerkaanbieders (MVNO's). Ook vreest de brancheorganisatie voor impact op de peering- en transitmarkten.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024