Floris Hulshoff Pol - 11 september 2022

Thoma Bravo en Darktrace stoppen overnamegesprekken

Thoma Bravo en Darktrace stoppen overnamegesprekken image

Thoma Bravo en Darktrace stoppen overnamegesprekken. Dit meldt Darktrace in een statement. "Naar aanleiding van de aankondiging eerder door Thoma Bravo dat het niet van plan is een bod uit te brengen op het bedrijf, bevestigt de Raad van Bestuur van Darktrace dat de besprekingen met Thoma Bravo zijn beëindigd."

Darltrace medtd verder: "Gesprekken met Thoma Bravo werden voor het eerst aangekondigd op 15 augustus 2022, naar aanleiding van speculaties in de media, nadat Darktrace een aantal ongevraagde, voorlopige en voorwaardelijke voorstellen van Thoma Bravo had ontvangen.

In overeenstemming met haar fiduciaire verplichtingen om elk geloofwaardig voorstel te overwegen dat de aandeelhouders van Darktrace zou kunnen aanbevelen, vonden er in een vroeg stadium besprekingen plaats met Thoma Bravo over een mogelijk bod op het bedrijf, maar er kon geen overeenstemming worden bereikt over de voorwaarden van een definitief bod.

Als gevolg van de aankondiging eerder vandaag door Thoma Bravo, bevindt de Vennootschap zich niet langer in een aanbiedingsperiode in het kader van de UK Takeover Code.

De Raad van Bestuur blijft veel vertrouwen hebben in de toekomstvooruitzichten van de Vennootschap, zoals blijkt uit de resultaten van FY22 die vandaag zijn bekendgemaakt. Deze resultaten lieten zien:

· Sterke groei van ARR in constante valuta en toegevoegde ARR in constante valuta, voornamelijk gedreven door de jaar-op-jaar toevoeging van 1.808 netto nieuwe klanten.

· Toename van 7,9% op jaarbasis van de gemiddelde contract-ARR, gedreven door zowel nieuwe als bestaande klantenactiviteit, waarbij de gemiddelde ARR van nieuwe contracten met meer dan 13% steeg.

· Het bruto ARR-verloop in constante valuta over één jaar verbeterde jaar-op-jaar met 1,0 procentpunt, dankzij de aanhoudende stabilisatie van het klantenbestand.

· De gecombineerde impact van een vermindering van het bruto ARR-verloop van één jaar en een aanhoudende focus op upsell-activiteiten resulteerde in een verbetering van 2,5% op jaarbasis in het netto ARR-retentiepercentage.

· RPO, goed voor een gecontracteerde omzetachterstand van meer dan $ 1 miljard, blijft groeien naarmate Darktrace meerjarige contracten aangaat en uitbreidt met nieuwe en bestaande klanten, wat een aanzienlijke zichtbaarheid van de inkomsten oplevert.

Darktrace blijft onverbiddelijk gefocust op haar missie om de wereld te bevrijden van cyberverstoring en daarmee haar positie als wereldleider op het gebied van kunstmatige intelligentie op het gebied van cyberbeveiliging te versterken."