Wouter Hoeffnagel - 09 september 2022

Mark Gibbs volgt Renzo Taal op bij UiPath

Mark Gibbs volgt Renzo Taal op bij UiPath image

UiPath, leverancier van zakelijke automatiseringssoftware, versterkt het wereldwijde managementteam van de salesdivisie door de benoeming van Mark Gibbs tot Senior Vice President and Managing Director EMEA. Gibbs volgt Renzo Taal op, die bij UiPath is vertrokken. Ryan Mac Ban is gepromoveerd tot Senior Vice President Sales for the Americas.

Gibbs werkte eerder bij SAP, waar hij diverse internationale functies vervulde. Meest recentelijk was hij werkzaam als President of Greater China bij SAP, waar hij toezicht hield op de bedrijfsactiviteiten op het Chinese vasteland en in Hongkong, Macau en Taiwan. Daarvoor was Gibbs actief als Chief Operating Officer voor de regio Asia Pacific Japan. Daar vervulde hij een sleutelrol bij het revitaliseren van de marktactiviteiten van SAP en zorgde hij voor een significante dubbelcijferige omzetgroei. Onder zijn leiding ontwikkelde SAP sterke interne en externe relaties die essentieel waren voor een stijgende groei in marktaandeel en het bevorderen van de bedrijfsreputatie.

Marktpenetratie vergroten

“Het besluit van Mark om bij UiPath in dienst te treden vormt een nieuw bewijs van ons vermogen om wereldwijde topbestuurders aan te trekken in ons streven om onze marktpenetratie in de regio op te voeren”, zegt Chris Weber, de Chief Business Officer van UiPath. “Binnen de branche biedt UiPath de meest overtuigende visie voor klanten. Ik ben zeer enthousiast over de expertise van Mark. Die zal onze activiteiten in de regio EMEA versterken en uitbreiden.”

'We willen Renzo bedanken voor zijn bijdrage aan de business en wensen hem het beste in zijn toekomstige avonturen. Hij heeft een sterke go-to-market fundering opgebouwd met een team van getalenteerde individuen. We hebben een vervanger geïdentificeerd voor Renzo met Mark Gibbs, die onlangs is aangekondigd."

Ryan Mac Ban

Daarnaast is UiPath-veteraan Ryan Mac Ban gepromoveerd tot Senior Vice President Sales for the Americas. Voor zijn promotie was hij werkzaam als Senior Vice President Worldwide Growth Sales bij UiPath. In deze functie zorgde hij jaar op jaar voor een groei van deze divisie. Zo werd UiPath voor het eerst gepositioneerd als ‘Leader’ in het IDC MarketScape for Worldwide Cloud Testing Platforms. Voordat hij in dienst trad bij UiPath vervulde Mac Ban diverse managementfuncties op salesgebied bij VMware, waar hij het laatst werkzaam was als Senior Vice President Worldwide Sales for Networking, Security & Automation. Hij bekleedde daarnaast diverse managementfuncties op salesgebied bij Cisco.

“Ryan beschikt over een indrukwekkend track record in het opschalen van de activiteiten van grote leveranciers van zakelijke software. Zijn verkoopaanpak sluit perfect aan op onze waarden”, zegt Weber. “Nu we onze visie van de fully automated enterprise tot een realiteit maken is het succesvol opschalen van onze klanten ons belangrijkste doel. De ervaring en passie voor klanten van Ryan vormen de perfecte combinatie voor het versterken van onze leiderschapspositie in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.”