Den Haag biedt drie vormen van gratis veilige wifi

05-09-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Den Haag biedt drie vormen van gratis veilige wifi

Op alle locaties van de gemeente Den Haag kunnen bezoekers gebruikmaken van een gratis beveiligde en draadloze internetverbinding. Publicroam is er voor het brede publiek op verschillende plekken in de stad. Op scholen is wifi beschikbaar onder de naam Eduroam en op locaties van de overheid is dit Govroam. Den Haag is de eerste gemeente die drie vormen van gratis veilige wifi aanbiedt. Wel is het nodig om eerst een account aan te maken.

Den Haag heeft de ambitie om het aantal plekken met veilige wifi te laten groeien. “Veilig internetten moet de norm zijn”, zegt wethouder Saskia Bruines. “Het beschermen van de persoonsgegevens van onze inwoners is ontzettend belangrijk en vormt een randvoorwaarde voor de gemeente. Door verbinding te maken met een beveiligd wifi-netwerk zijn persoonlijke gegevens beter beschermd en minder kwetsbaar voor aanvallen van kwaadwillenden.”

Breed toegankelijk voor inwoners en bezoekers
Onze stad beschikt nu over een groot netwerk met veilige wifi-punten. Niet alleen bij de gemeente, maar ook op andere Haagse locaties. Het stadsbestuur hoopt dat andere organisaties het voorbeeld van de gemeente volgen. Cultuurinstellingen, buurthuizen en sportlocaties ontvangen binnenkort een brief van de wethouder met daarin een oproep om veilige wifi aan te bieden. Den Haag streeft ernaar om samen met andere instellingen te komen tot een volledig dekkend veilig wifi netwerk voor al haar inwoners en bezoekers.

Bekijk hier alle locaties

Terug naar nieuws overzicht