Witold Kepinski - 01 september 2022

Nutanix jaaromzet stijgt bij minder verlies

Nutanix jaaromzet stijgt bij minder verlies image

Nutanix, speler in hybride multicloud computing, heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal en het fiscale jaar eindigend op 31 juli 2022. De omzet daalde met 1 procent naar 385,54 miljoen dollar. Het nettoverlies werd teruggedrongen naar 155,99 miljoen dollar.

De jaaromzet steeg met 13 procent naar 1,5 miljard dollar. Het nettoverlies werd teruggedrongen tot 797,53 miljoen dollar.

"Ons vierde kwartaal sloot een fiscaal jaar af dat op jaarbasis een sterke verbetering van de boven- en onderkant liet zien", aldus Rajiv Ramaswami, President en CEO van Nutanix. “Fiscaal 2022 was een belangrijk datapunt om de langetermijnvoordelen van de transitie van ons abonnementsbedrijfsmodel aan te tonen. We verwachten dat deze voordelen de komende jaren nog groter zullen worden naarmate vernieuwingen een groter deel van ons bedrijf gaan uitmaken.”

"Onze resultaten voor het boekjaar 2022 weerspiegelen een sterke vooruitgang met ons abonnementsmodel met een groei van 27% op jaarbasis voor ACV-facturen en het behalen van een positieve vrije kasstroom, waarvan we verwachten dat deze op jaarbasis duurzaam zal zijn", aldus Rukmini Sivaraman, CFO van Nutanix. . "We blijven een goede uitvoering zien van onze opbouw van abonnementsverlengingen en blijven gefocust op het stimuleren van winstgevende groei."

Verder zullen 270 medewerkers worden ontslagen, ongeveer 4 procent van het totaal aantal medewerkers, zegt Nutanix CFO Rukmini Sivaraman.  dat moet 55 miljoen tot 60 miljoen dollar aan besparingen opleveren.

Lees verder alle details op de website van Nutanix.