NetApp ziet omzet en winst verder toenemen

George Kurian, CEO NetApp

28-08-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

NetApp ziet omzet en winst verder toenemen

NetApp heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal van het gebroken fiscale boekjaar 2023, dat eindigde op 29 juli 2022. De omzet steeg met 9 procent naar 1,59 miljard dollar, vergeleken met 1,46 miljard dollar in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2022. De nettowinst steeg naar 214 miljoen dolalr, vergeleken met 202 miljoen in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2022.

Omzet uit Hybrid Cloud-segment bedraagt 1,46 miljard dollar, vergeleken met 1,38 miljard dollarin het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2022.

Omzet uit Public Cloud-segment bedraagt 132 miljoen dollar, vergeleken met 79 miljoen dollar in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2022.

"We hebben het jaar goed begonnen, gevoed door een brede vraag in onze portefeuille en in onze regio's, en hebben de hoogste bedrijfsniveaus in het eerste kwartaal neergezet voor facturen, inkomsten, brutowinstdollars, bedrijfsresultaat en EPS", aldus George Kurian (foto), CEO van NetApp. “Onze oplossingen zijn afgestemd op de topprioriteiten van onze klanten en helpen hen de kosten, risico's en complexiteit voor hun digitale en cloudtransformaties te verminderen. Dit blijkt uit de sterke groei van onze omzet. facturering en winstgevendheid."

NetApp heeft verder de benoeming aangekondigd van Giovanna Sangiorgi en Srivatsan (Sri) Vaiyakarnam in zijn go-to-market leiderschapsteam als onderdeel van de voortdurende evolutie van NetApp's verkooporganisatie om cloud-geleide groei te versnellen.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht