Witold Kepinski - 27 augustus 2022

VMware boekt meer omzet en iets minder winst

VMware boekt meer omzet en iets minder winst image

VMware, speler op het gebied van bedrijfssoftware, heeft de financiële resultaten voor het tweede kwartaal van het fiscale jaar gebroken boekjaar 2023 bekendgemaakt. De omzet voor het tweede kwartaal bedroeg 3,34 miljard dollar, een stijging van 6% ten opzichte van het tweede kwartaal van fiscaal 2022.G De nettowinst voor het tweede kwartaal was 347 miljoen dollar, of $ 0,82 per verwaterd aandeel, een daling van 16% per verwaterd aandeel vergeleken met 411 miljoen dollar, of $ 0,97 per verwaterd aandeel, voor het tweede kwartaal van fiscaal 2022. 

De combinatie van abonnements- en SaaS- en licentie-inkomsten bedroeg 1,74 miljard miljard dollar voor het tweede kwartaal, een stijging van 15% ten opzichte van het tweede kwartaal van fiscaal 2022.

De omzet uit abonnementen en SaaS voor het tweede kwartaal bedroeg 943 miljoen dollar, een stijging van 22% op jaarbasis, goed voor 28% van de totale omzet voor het kwartaal.

Abonnementen en SaaS ARR voor het tweede kwartaal bedroegen 3,89 miljard dollar, een stijging van 24% op jaarbasis.

“We zijn tevreden met onze prestaties in het tweede kwartaal. Ons momentum gaat volgende week verder bij VMware Explore, waar we nieuwe innovatieve aanbiedingen zullen presenteren, terwijl we ook benadrukken hoe we klanten helpen hun bedrijf te blijven transformeren", aldus Raghu Raghuram (foto), CEO van VMware. "We blijven ons inzetten om organisaties te helpen het volledige potentieel van multi-cloud te ontsluiten."

"Onze financiële resultaten over het tweede kwartaal weerspiegelen de voortdurende inzet van het hele VMware-team om innovatie voor onze klanten te versnellen terwijl ze overstappen naar een multi-cloudomgeving", zegt Zane Rowe, executive vice president en CFO, VMware. "Investeringen in ons abonnements- en SaaS-aanbod hebben bijgedragen aan een ARR-groei van 24% op jaarbasis."