Wouter Hoeffnagel - 23 augustus 2022

Amazon brengt bod uit op Signify Health

Amazon brengt bod uit op Signify Health image

Amazon wil Signify Health overnemen. Het bedrijf is een van de partijen die een bod heeft uitgebracht op de ontwikkelaar van zorgtechnologie.

Dit meldt de Wall Street Journal op basis van bronnen. Signify staat te koop en wordt gewaardeerd op ruim 8 miljoen dollar, melden de bronnen. Biedingen op het bedrijf moeten op 5 september binnen zijn, al wijzen de bronnen erop dat het ook mogelijk is dat eerder al overeenstemming wordt bereikt.

Ook andere bieders

Naast Amazon zou ook CVS Health Corp op Signify Health bieden. Dit Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in farmaceutische producten en verzekeringsproducten. Een andere bieder is UnitedHealth Group, een Amerikaanse multinational dat gezondheidsproducten en verzekeringsdiensten levert.

De bronnen benadrukken dat niet zeker is dat met een van de betrokken partijen overeenstemming wordt bereikt over een overname. De beurswaarde van Signify Health bedraagt ongeveer 5 miljard dollar. De beurswaarde is gestegen sinds WSJ begin deze maand al over een mogelijke overname rapporteerde. Signify Health zet analytics en technologie in voor het leveren van betaaloplossingen voor de zorg. Hiermee wil het bedrijf de betaling van zorg optimaliseren.