Wouter Hoeffnagel - 23 augustus 2022

Dell maakt nieuwe XPS 13-devices en Dell Pro Webcam beschikbaar

Dell maakt nieuwe XPS 13-devices en Dell Pro Webcam beschikbaar image

Dell kondigt de beschikbaarheid aan van de XPS 13 2-in-1, XPS 13 Plus Developer's Edition met Ubuntu 22.04 en Dell Pro Webcam (WB5023), een professionele 2K QHD-webcam die high-end beeldkwaliteit combineert met intelligente functies.

Voor klanten die zo flexibel mogelijk willen werken, is er de XPS 13 2-in-1. Gebruikers kunnen hiermee eenvoudigen switchen tussen werk, school, entertainment en meer. Optioneel is de magnetische XPS Folio beschikbaar, terwijl de XPS Stylus zorgt voor een natuurlijke schrijfervaring. De XPS 13 2-in-1 is in eerste instantie beschikbaar in de kleur ‘Sky’ met Wi-Fi 6e.

XPS 13 Plus Developer's Edition

Dell's XPS 13 Plus Developer's Edition is de eerste OEM-pc die is gecertificeerd voor Ubuntu 22.04 (LTS). Het Ubuntu-certificeringsprogramma zorgt ervoor dat alle componenten van een gecertificeerde computer werken zoals verwacht.

Gecertificeerde apparaten bevatten waar nodig ook specifieke software of drivers die afwijken van de standaard-apparaten. Deze worden gedefinieerd in een metapackage dat automatisch de optimale configuratie van packages, drivers en kernel installeert.Een volledig overzicht van de nieuwe functies van Ubuntu 22.04 LTS is hier beschikbaar.

Dell Pro Webcam

Dell breidt daarnaast zijn portfolio van randapparaten uit. Het bedrijf introduceert de Dell Pro Webcam, nadat het eerder al de Dell Speakerphone en Dell Slim Conferencing Soundbar presenteerde. Deze professionele 2K QHD-webcam biedt een hoge beeldkwaliteit in vergelijking met een FHD (1080)-webcam en levert heldere, levendige en professionele videokwaliteit onder alle lichtomstandigheden. De Sony STARVIS-sensor en multi-element lens nemen veel licht op, wat zorgt voor een helder beeld. De combinatie van Digital Overlap HDR en Facial Detection Auto Exposure optimaliseert het beeld.

Geavanceerde Image Signal Processing en 3D/2D-ruisonderdrukking elimineren automatisch korrelige beelden, ook bij weinig licht. De intelligente AI Auto Framing-functie van de webcam zorgt ervoor dat je altijd in het midden van het frame zit.

De cilindrische webcam is voorzien van een ingebouwde microfoon met ruisonderdrukking, een magnetische sluiterkap voor privacy en een ingebouwde montageclip voor eenvoudige bevestiging aan een monitor, notebook of een statief. De webcam is compatibel met Windows- en Mac-besturingssystemen, werkt met alle grote UC-platforms en is gecertificeerd voor Microsoft Teams en Zoom. Daarnaast kun je met de Dell Peripheral Manager alle webcam-instellingen zoals gezichtsveld, helderheid, scherpte, contrast en verzadiging aanpassen aan jouw voorkeuren.

Beschikbaarheid

  • De XPS 13 2-in-1 w/ Folio is beschikbaar vanaf $1.099 vanaf 30 augustus.
  • De XPS 13 Plus Developer’s Edition is leverbaar vanaf US $1,299 per 18 augustus.
  • De Dell Pro Webcam (WB50523) is per direct beschikbaar.