Validated Cloud kiest voor Cloudian Object Storage

20-08-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Validated Cloud kiest voor Cloudian Object Storage

Validated Cloud introduceert een nieuw serviceaanbod op basis van Cloudian's HyperStore-object storage platform. Validated Cloud is een Cloud Service Provider (CSP) actief in de Life Sciences-industrie.

De nieuwe service, GxP S3 Simple Storage Service, maakt gebruik van HyperStore’s limitless scalability, militaire-grade security, en native S3 compatibility. Hiermee biedt Validated Cloud klanten een volledig werkend datamanagement en -beschermingssysteem, inclusief data-archief en data lake.

Toenemende vraag naar storage solutions

Validated Cloud, opgericht in 2011, helpt opkomende en middelgrote Life Sciences-bedrijven om de implementatie van gevalideerde systemen op een compatibel platform te versnellen. Dit met alle functies en voordelen van Big Pharma-bedrijven, maar tegen lagere kosten dan wanneer zij zelf een oplossing bouwen. In het afgelopen jaar ervaarde Validated Cloud een toenemende vraag naar storage solutions die het snelgroeiende ecosysteem van S3-compatibele applicaties zouden ondersteunen.

Als reactie op de toenemende vraag ging het bedrijf op zoek naar een opslagaanbieder die hierbij kon helpen. "Zoals we dat doen voor elke belangrijke aankoop van technologie, hebben we een uitgebreide reeks selectiecriteria ontwikkeld", zegt Doug Lantigua, mede-oprichter van Validated Cloud. "Na een grondige evaluatie van verschillende oplossingen, ontdekten we dat Cloudian het beste aan deze criteria voldeed."

De belangrijkste voordelen waren onder meer de veilige multi-tenancy en de mogelijkheid om de omgeving afzonderlijk te beheren met betrekking tot de manier van gebruikerstoegang. "Het paste heel goed in ons beveiligingsmodel en sloot direct aan op onze huidige werkmethode", aldus, Lantigua.

Petabyte-schaal HyperStore-oplossing

Voor de GxP S3 Simple Storage Service implementeerde Validated Cloud een petabyte-schaal HyperStore-oplossing in twee datacenters. Deze service voldoet volledig aan de normen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), European Medicines Agency (EMA) en UK Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) en biedt opslag voor GxP-data use cases waaronder:

  • GxP/Validated Data Archive
  • GxP/Validated Data Lake
  • Validated Clinical Data sharing tussen sponsors en contract research organisaties
  • Externe opslag voor GxP-lab- en productiegegevens
  • GxP-opslag voor validated next-generation sequencing (NGS)-data

"Cloudian geeft ons een moderne opslagbasis die volledig onder onze controle is. Dit is essentieel voor het beheren van onze gegevens", zegt Lantigua. "We kijken ernaar uit om alle voordelen van onze Cloudian-gebaseerde GxP S3-service naar onze klanten te brengen."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud