TSS neemt leverancier van verzekeringssoftware V-D-V over

17-08-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

TSS neemt leverancier van verzekeringssoftware V-D-V over

Total Specific Solutions (TSS) neemt het Duitse V-D-V GmbH (VDV) over. VDV is gespecialiseerd in software voor verzekeraars. Het bedrijf wordt onderdeel van TSS in de DACH-regio.

De software en diensten van VDV optimaliseren procesautomatisering en data-integratie tussen brokers en productleveranciers. Het bedrijf ondersteunt hiermee de digitaliseringsstrategie van bedrijven die actief zijn in de verzekeringsbranche. VDV maakt gebruik van de BiPRO- en GDV-standaarden voor digitale communicatie tussen verzekeraars en tussenpersonen. Het verzekeringsplatform integreert clearingdiensten met een cloud-gebaseerd brokermanagementsysteem genaamd OfficeBase.

Langdurige relatie met klanten

Jasper Bollen, General Manager bij TSS: “VDV richt zich op de twee belangrijkste dienstverleners in de markt, het intermediair en verzekeringsmaatschappijen. Zij kent de markt en heeft een langdurige relatie met haar klanten, aangezien VDV in 1969 werd opgericht. Het is een van de oudste softwarebedrijven, maar de nieuwste oplossing is cloudgebaseerd en voldoet aan de hedendaagse eisen. De vorige eigenaar en beursgenoteerde onderneming Netfonds AG wilde VDV afstoten en was op zoek naar een nieuwe eigenaar die de reis van het bedrijf zou voortzetten. TSS is een geweldige match omdat we geloven in missiekritieke industrieoplossingen. Jens Buchloh gaat het team van VDV helpen om een onafhankelijke business unit van TSS te worden en hen vertrouwd te maken met onze best practices voor het runnen van VMS-bedrijven.”

Jens Buchloh, Managing Director bij TSS: "Mijn bedrijf ergovia kwam in april 2018 bij TSS en sindsdien heb ik veel nieuwe inzichten opgedaan over het runnen van een succesvol softwarebedrijf. Het delen van kennis zit in het DNA van TSS, een softwaregroep bestaande uit onafhankelijke softwarebedrijven die zich richten op een specifieke branche of domein. Ik help nu nieuwe bedrijven om te integreren in de TSS-groep en kijk ernaar uit om mijn kennis te delen met het VDV-team."

Dr. Sven Bernigau, voormalig Managing Director van VDV en Head of Business Development bij Netfonds AG: "Ik ben verheugd dat VDV zijn reis als autonoom bedrijf bij TSS voortzet en de toekomst voor zijn klanten en medewerkers verzekert. De diepgaande industriekennis die het in de loop der jaren heeft vergaard, zal worden behouden en uitgebreid, nu als onderdeel van een internationale Europese softwaregroep."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud