Marcel de Groot gaat consumententak Vodafone Duitsland leiden

17-08-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Marcel de Groot gaat consumententak Vodafone Duitsland leiden

Robin Kroes volgt Marcel de Groot op als Chief Commercial Officer (CCO) van VodafoneZiggo. De Groot gaat de consumententak van Vodafone Duitsland leidde. De Groot is per 1 september benoemd tot Managing Director voor de consumentenbusiness van  Vodafone Duitsland. Ook Fleur van Beem krijgt een nieuwe functie als Executive Director Strategy, Insights & Digital Transformation.

Momenteel is De Groot actief als Chief Commercial Officer (CCO) van VodafoneZiggo in Nederland. Hij maakt echter de overstap naar de Duitse tak van het bedrijf, waar hij Andreas Laukenmann opvolgt. Laukenmann verlaat Vodafone Duitsland per 31 augustus.  "Met Marcel de Groot krijgen we een ervaren marketing- en verkoopexpert voor Vodafone Duitsland, die ook diepgaande ervaring heeft in de convergente telecommunicatiesector", zegt Philippe Rogge, CEO van Vodafone Duitsland. "Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken en wens hem veel succes in zijn nieuwe rol."

'Verder bouwen aan sterke positie'

Robin Kroes: “Na de succesvolle integratie van Vodafone en Ziggo wil ik de volgende uitdaging aangaan met het bedrijf. De telecomindustrie is zeer dynamisch. Met ons uitgebreide entertainmentaanbod en uitstekende netwerken hebben we een sterke positie. Ik kijk er naar uit om daar ook vanuit een commerciële rol met het team aan verder te bouwen.”

Fleur van Beem: “Het is een bijzondere uitdaging om binnen een technologiebedrijf verantwoordelijk te zijn voor digitalisering. Door ons besluit om data- en digitaliseringteams samen te brengen ben ik ervan overtuigd dat we de komende jaren de benodigde stappen kunnen maken.”

Jeroen Hoencamp, CEO VodafoneZiggo: “Robin kent de telecommarkt als geen ander. Met zijn diepgaande kennis van het content-landschap en andere ontwikkelingen in de markt heb ik er groot vertrouwen in dat hij de consumentenmarkt verder kan brengen. Fleur is sinds haar aantreden een grote aanwinst voor de verdere digitalisering van VodafoneZiggo. Ik wens beiden veel succes in hun nieuwe rol.”

Terug naar nieuws overzicht