Tikkie krijgt functie voor groepsuitgaven

15-08-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Tikkie krijgt functie voor groepsuitgaven

De betaalapp Tikkie is vernieuwd. De app is voorzien een functie waarmee gebruikers groepsuitgaven kunnen bundelen en terugvragen aan groepsleden. De nieuwe functie heet Groepie.

Groepie is toegevoegd aan de bestaande app van Tikkie. Gebruikers kunnen in de app een 'Groepie' aanmaken, waarin deelnemers hun kosten kunnen delen. Zij kunnen hiervoor leden uitnodigen via WhatsApp. Via de functie kunnen gebruikers alle groepsuitgaven volgen en zien wie elkaar welk bedrag verschuldigd is. “Tikkie wordt vaak gebruikt om de kosten te verrekenen die een persoon voorschiet. Met Groepie is het nu ook mogelijk om gezamenlijk kosten bij te houden en te verrekenen: een superhandige functionaliteit waaraan veel gebruikers behoefte hadden”, vertelt Rogier Brinker van Tikkie. “Dit blijkt ook uit eigen data van Tikkie. Steeds vaker verschijnen omschrijvingen van groepsuitgaven als ‘weekendje weg’, ‘babyshower’ of ‘huisboodschappen’. Die kosten kunnen vanaf nu handig in Groepie worden verrekend.”

Brinker: “We verwachten dat Groepie veel gebruikt gaat worden. Zo hebben we met onze Tikkie app deze zomer het aantal van acht miljoen gebruikers bereikt. We zijn er trots op dat intussen half Nederland Tikkie toepast in het dagelijks leven. Sinds de start van Tikkie is een totaalbedrag van ruim 16 miljard euro bereikt. Nu voegen we een nieuwe, slimme toepassing toe aan de app, waarmee je in een groep gedeelde kosten eenvoudig kunt verrekenen, zonder dat je hiervoor extra middelen nodig hebt. Schakelen tussen verschillende apps of tools voor kostenverrekening is niet nodig; verrekenen gaat heel eenvoudig met een Tikkie. Wat een feestje is (of was), moet een feestje blijven.”

Terug naar nieuws overzicht