Telegram-oprichter: Apple houdt grote update al twee weken tegen

13-08-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Telegram-oprichter: Apple houdt grote update al twee weken tegen

Apple houdt een grote update voor Telegram al twee weken tegen, zonder dat hiervoor een verklaring wordt gegeven. Dit stelt althans Pavel Durov, oprichter van Telegram.

Durov uit op Telegram zijn frustratie over de reviewprocessen die mobiele apps moeten doorlopen. Als voorbeeld wijst hij op een aanstormende update voor Telegram, die al twee weken 'vastzit' in het reviewproces van de App Store. Apple geeft hiervoor geen uitleg of feedback, stelt Durov. Ook uit Durov zijn zorgen over de impact van de werkwijze op ontwikkelaars. "Als Telegram, een van de top 10 meest populaire apps wereldwijd, deze behandeling ontvangt, kan men alleen maar voorstellen welke moeilijkheden kleinere appontwikkelaars ervaren, Het is niet alleen demoraliserend: het veroorzaakt directe financiële verliezen voor honderdduizenden mobiele apps wereldwijd."

Daarnaast wijst Durov in zijn bericht op de afdracht van 30% die zowel Apple als Google vragen van ontwikkelaars die apps via hun appwinkels aanbieden. Durov stelt dat deze vergoeding volgens de bedrijven bedoeld is om het reviewproces van apps te betalen. "De regelgevers in de EU en elders beginnen langzaam naar deze abusievelijke praktijken te kijken. Maar de economische schade die door Apple aan de techindustrie is aangebracht zal niet worden teruggedraaid", besluit Durov.

Terug naar nieuws overzicht