VIRO beveiligt gevoelige data met SOC van Rapid Circle

11-08-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

VIRO beveiligt gevoelige data met SOC van Rapid Circle

Ingenieursbureau VIRO laat zijn data voortaan beveiligen door het security operations center (SOC) van Rapid Circle. Omdat VIRO veel grote OEM’s als klanten heeft, beheert het veel gevoelige data. Aangezien dit vaak gekoppeld is aan geheimhoudingsovereenkomsten, is goede beveiliging een topprioriteit. Na uitrol van de volledige Microsoft Defender-suite is ervoor gekozen om VIRO aan te sluiten op het SOC van Microsoft-specialist Rapid Circle.

De keuze voor de beveiligingsoplossing is gebaseerd op een cybersecurity-evaluatie die VIRO liet uitvoeren door Rapid Circle. Het grote aantal verschillende beveiligingstools dat VIRO gebruikte, vormde volgens VIRO's IT-manager Niek Rensen de aanleiding. “McAfee voor de endpoints, Barracuda en Netskope gaven ons een goed beeld van wat er gebeurde. Het opvolgen van meldingen bleef door tijdgebrek een ondergeschoven kindje. Je moest in iedere omgeving gericht gaan kijken en zoeken naar incidenten die om actie vroegen. Dagelijks tijdrovend handwerk waar we lang niet altijd aan toekwamen.”

Compleet beeld ontbrak

Rensen stelt dat VIRO vooral de samenwerking tussen de diverse point-oplossingen miste om een compleet beeld te krijgen. Nu heeft het bureau in één omgeving alle informatie overzichtelijk beschikbaar. "Zo kunnen we veel beter relaties leggen tussen incidenten en daarmee aanvallers een stap voor zijn.”

De endpoints en servers van VIRO zijn vervolgens beveiligd met Microsoft Defender for Endpoint, en Identity Protection, Conditional Access en Defender for Cloud Apps zijn uitgerold om overzicht en grip op cloud-applicaties te houden. Daarbij werd VIRO ook aangesloten op het SOC van Rapid Circle.

Met het aansluiten van het SOC is een grote stap gezet naar verdere modernisering van de infrastructuur. Rensen: “De medewerker is nu het grootste risico. Er werken hier 850 mensen. Die krijgen, ondanks alle beveiliging, iedere dag malafide mails binnen. Dat is een groter risico dan de techniek."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud