Elon Musk verkoopt voor miljarden dollars aan Tesla-aandelen

11-08-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Elon Musk verkoopt voor miljarden dollars aan Tesla-aandelen

Elon Musk verkoopt opnieuw voor miljarden dollars aan aandelen in Tesla, blijkt uit documenten die zijn ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het gaat om 7,9 miljoen aandelen voor een bedrag van bijna 7 miljard dollar, omgerekend zo'n 6,88 miljard euro.

Musk wil met de verkoop een gedwongen verkoop van aandelen vermijden, meldt hij op Twitter. Indien de overname van Twitter niet doorgaat, wil Musk de aandelen dan ook weer terugkopen.

De miljardair is met Twitter in een juridische strijd verwikkeld rondom de overname van het social media-platform. Musk en Twitter kwamen eerder tot een akkoord over de overname van het platform voor 44 miljard dollar. Musk trok zich echter terug uit deze deal. Twitter stapte hierop naar de rechter en wil via de rechter doorgang van de overname afdwingen. Musk klaagde hierop Twitter aan en beschuldigde het platform van fraude rondom het aantal nepaccounts op het platform. Musk trekt de twijfels die Twitter hierover heeft gedeeld in twijfel en vermoedt dat het aantal nepaccounts op het platform hoger is dan Twitter claimt.

Terug naar nieuws overzicht