Qualcomm koopt voor miljarden dollars aan chips bij GlobalFoundries

10-08-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Qualcomm koopt voor miljarden dollars aan chips bij GlobalFoundries

Qualcomm breidt zijn bestaande deal rondom chipproductie met GlobalFoundries uit. Het bedrijf investeert miljarden dollar in de samenwerking. Hiermee wil het verstoringen van zijn toeleveringsketen door het al langer spelende chiptekort tegengaan.

Het gaat specifiek om een deal voor de aankoop van chips die GlobalFoundries produceert in een fabriek in Malta in de Amerikaanse staat New York. Qualcomm koopt de komende jaren voor 4,2 miljard dollar aan chips van GlobalFoundries, melden verschillende persbureaus. Deze deal komt bovenop eerdere deals, waarmee het bedrijf zich verbindt aan de aankoop van 7,4 miljard dollar aan chips tot 2028. De chips zijn onder meer bedoeld voor gebruik in 5G-, wifi-, IoT- en automotive-apparatuur.

GlobalFoundries is een grote speler op de chipmarkt. Na TSMC en Samsung Electronics is het de grootste chipfabrikant als we kijken naar omzet. GlobalFoundries is een joint venture van chipfabrikant AMD en de investeringsmaatschappij Advanced Technology Investment Company.

Terug naar nieuws overzicht