Freedom Internet beschikbaar op netwerk van Glaspoort

09-08-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Freedom Internet beschikbaar op netwerk van Glaspoort

Freedom Internet levert sinds kort ook internetabonnementen op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. De provider heeft in eerste instantie een aantal lijnen overgezet en getest.

Glaspoort legt door het hele land in verschillende gemeenten een glasvezelnetwerk aan. De komende jaren verglazen zij meerdere gebieden, waardoor 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven aangesloten kunnen worden op het glasvezelnetwerk van deze partij. Freedom vergroot hiermee haar footprint. Het bedrijf biedt al langer internet aan via het DSL-netwerk van KPN evenals diverse glasvezelnetwerken zoals onder andere E-Fiber, Glasdraad en ViberQ.

Overstappen naar glasvezel vereenvoudigen

“We zijn blij dat we nu ook via het glasvezelnetwerk van Glaspoort internetverbindingen kunnen leveren aan onze klanten. Hiermee kunnen nieuwe klanten steeds makkelijker overstappen naar glasvezel. Een aantal klanten heeft nu een internetverbinding via KPN DSL bij Freedom. Het was voor hen nog niet mogelijk gebruik te maken van de glasvezelinternetaansluiting, omdat Freedom hierop nog niet actief was. Glasvezelinternet is een stuk stabieler en sneller, we zijn blij dat we hen nu van deze mogelijkheid kunnen voorzien. Bovendien scheelt het minstens 10 euro in vergelijking met een abonnement over het KPN-glasvezelnetwerk.” aldus Anco Scholte ter Horst, CEO Freedom Internet.

Glaspoort wil de komende jaren op meer dan 2.000 plaatsen in Nederland glasvezel aanleggen.

Terug naar nieuws overzicht