TSMC: Chipproductie stopt bij invasie van Taiwan

05-08-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

TSMC: Chipproductie stopt bij invasie van Taiwan

De Taiwanese chipfabrikant TSMC dreigt de chipproductie stil te leggen indien China militaire acties onderneemt tegen Taiwan. Hiervoor waarschuwt bestuursvoorzitter Mark Liu.

Liu doet zijn uitspraken in een interview met CNN. "Niemand kan TSMC met geweld beheersen", zegt Liu. "Indien je een militaire acties of een invasie onderneemt, zal de TSMC fabriek niet meer operationeel zijn." De bestuursvoorzitter van TSMC wijst op de geavanceerdheid van de productiefaciliteit, die in real-time is verbonden met de buitenwereld voor de aanlevering van materialen, chemicaliën, reserveonderdelen, technische software en diagnoses.

De topman roept politiek leiders dan ook op oorlog te vermijden. "De oorlog kent geen winnaars, iedereen is een verliezer", aldus Liu. Ook ziet de bestuursvoorzitter overeenkomsten met de Russische invasie van Oekraïne, al benadrukt hij wel dat beide conflicten grote verschillen kennen. De economische impact op andere landen is volgens Liu echter vergelijkbaar. Hij verwacht dat een invasie van Taiwan leidt tot economische tegenslag voor zowel China, Taiwan als Westerse landen.

Terug naar nieuws overzicht