AV-Test Institute is gekaapt Twitter-account al een week kwijt

06-08-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

AV-Test Institute is gekaapt Twitter-account al een week kwijt

Het Twitter-account van het Duitse securitybedrijf AV-Test Institute is gekaapt. Het bedrijf raakte een week geleden de controle over het account kwijt, en heeft het account nog altijd niet terug.

AV-Test meldt aan PCMagazine inmiddels meerdere pogingen te hebben gedaan het account weer in beheer te krijgen. Het bedrijf heeft echter nog geen reactie ontvangen van Twitter. Het is onduidelijk hoe aanvallers het account wisten te kapen.

E-mailaccount gewijzigd

Andreas Marx, CEO en mede-oprichter van AV-Test Institute uit in het interview kritiek op Twitter. Hij wijst er onder meer dat de aanvallers het e-mailaccount dat aan het Twitter-account is gekoppeld hebben gewijzigd. "Tot mijn verbazing was het nieuwe e-mailadres voor het account gewist (niet volledig zichtbaar) en ik zag het bericht dat alleen het nieuwe adres moet worden bevestigd. Twitter vraagt dus niet eens of de persoon achter het huidige e-mailadres akkoord gaat met de accountwijziging", aldus Marx.

De CEO meldt dat AV-Test Institute direct contact heeft opgenomen met Twitter support en een case heeft geopend, waarbij alle benodigde informatie om het account terug te claimen zijn verstrekt. "Toen er na twee dagen niets gebeurden hebben we nog een case geopend, met tot nu toe hetzelfde resultaat: niets."

Terug naar nieuws overzicht
Security