Redactie - 09 augustus 2022

Open source in HPE ecosysteem

Open source in HPE ecosysteem image

Tijdens HPE Discover 2022 in Las Vegas blijkt de betrokkenheid van het IT-bedrijf met de open source beweging. Een van de aankondigingen is dat Red Hat onderdeel is geworden van het GreenLake ecosysteem.

Dit betekent dat de bedrijven zullen samenwerken om nieuwe diensten te combineren met de open source-technologieën van Red Hat, zoals Red Hat OpenShift, Red Hat Enterprise Linux en Red Hat Ansible Automation Platform, die allemaal worden ingezet op het HPE GreenLake-platform. Ook de integratie met Suse Linux wordt verdiept.

Tijdens een persconferentie gaat Vishal Lall, senior vice president en general manager van HPE GreenLake Cloud Services solutions, in op de ontwikkeling van het ecosysteem. "We voegen meer diensten en mogelijkheden toe, voegen meer partners toe en maken die ervaring rijker voor onze klanten", aldus Lall.

HPE heeft nu duizenden software engineers die werken aan het edge-to-cloud platform, aldus Lall. "We zijn super enthousiast over het momentum dat we in de markt ervaren."

HPE GreenLake heeft nu 70-+ diensten en 80 Independent Software Vendors (ISV's) - waaronder SAP, Nutanix en Veeam- in zijn cloud marketplace. De clouddiensten van HPE lopen uiteen van network-as-a-service met Aruba tot blockstorage-as-a-service, en kunstmatige intelligentie en machine learning.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024
Netgear banner liggend start week 14