IDC noemt Trend Micro 'leider in cloud security-markt'

03-08-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

IDC noemt Trend Micro 'leider in cloud security-markt'

IDC heeft Trend Micro in zijn rapport over Cloud Workload Security als leider aangemerkt in de cloud security-markt. Dat laat de cybersecurity-aanbieder weten in een persbericht. Trend Micro heeft voor de cloud security-markt het platform Trend Micro Cloud One ontwikkeld.

Bedrijven hebben in 2020-2022 tijdens de coronapandemie steeds meer geïnvesteerd in cloudinfrastructuur en -services om bedrijfsprocessen te stroomlijnen, kosten te verlagen en innovatieve klantervaringen te creëren. Zij richtten zich tot vertrouwde partners om het resulterende cyberrisico te beheren en te verkleinen. Dit creëerde een markt voor cloud workload security, die volgens het IDC-rapport in 2021 ook 36 procent is gegroeid.

Ruim 2 mld dollar voor cloudbeveiliging

“Volgens het IDC-rapport gaven organisaties wereldwijd vorig jaar 2,2 miljard dollar uit aan cloudbeveiliging", zegt Kevin Simzer, COO bij Trend Micro. "Bijna 18 procent van deze organisaties begon een samenwerking met ons."

Trend Micro kende in 2021 naar eigen zeggen een groei van 53 procent op de AWS marketplace, wat leidde tot een omzetstijging van 134 procent op jaarbasis. Volgens het IDC-rapport waren de inkomsten uit cloud workload security groter dan de tweede en derde speler samen. Daarnaast merkte de onafhankelijke marktanalyse van IDC Trend Micro’s voortdurende focus op het kanaal en marktgerichte verkoop op:

”Klanten kopen graag cloudbeveiliging zoals ze de cloud kopen, wat inhoudt dat ze beveiliging kopen via cloudmarkten. Bovendien biedt het kopen via een cloudmarkt klanten transparantie over hun uitgaven en stelt het beveiligingseenheden in staat om de kosten van beveiliging door te berekenen aan individuele eigenaren van bedrijven. Het is een overwinning voor beveiliging.”

Download het IDC-rapport 'Worldwide Cloud Workload Security Market Shared, 2021: Prepare for a Wild Ride'.

Terug naar nieuws overzicht
Security