Wouter Hoeffnagel - 01 augustus 2022

Akamai meldt grootste aanval op Prolexic-klant ooit

Akamai meldt grootste aanval op Prolexic-klant ooit image

Akamai Technologies meldt de grootste DDoS-aanval die ooit op een Europese klant van zijn Prolexic netwerk is uitgevoerd. Bij de aanval werd 853,7 jGbps en 659,6 Mpps aan aanvalsverkeer verstuurd in een periode van 14 uur.

De aanval raakte een reeks IP-adressen van klanten. Het gaat om de grootste horizontale aanval die ooit is gemitigeerd op het Prolexic platform van Akamai. Prolexic Technologies was een Amerikaanse leverancier van beveiligingsoplossingen gericht op het beschermen van websites, datacenters en IP-applicaties voor bedrijven tegen DDoS-aanvallen op de netwerk-, transport- en applicatielagen. Het bedrijf is sinds 2013 onderdeel van Akamai.

Het bedrijf meldt dat de aanval was gericht op een klant in Oost-Europa. Wie deze klant is laat Akamai in het midden. De klant was in de afgelopen dertig dagen 75 keer doelwit van horizontale aanvallen. Deze bestonden uit onder meer uit UDP, UDP fragmentation, ICMP flood, RESET flood, SYN flood, TCP anomaly, TCP fragment, PSH ACK flood, FIN push flood en PUSH flood.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024