Wouter Hoeffnagel - 01 augustus 2022

Bodyguard biedt extra beschermingslaag tegen cyberaanvallen

Bodyguard biedt extra beschermingslaag tegen cyberaanvallen image

Het securitybedrijf Virtual Bodyguard lanceert zijn oplossing Bodyguard. De software herkent trucs van cybercriminelen en waarschuwt de gebruiker voordat zij gevaarlijke bestanden downloaden en openen. Daarmee kunnen veel aanvallen van cybercriminelen, die vaak gericht zijn op de menselijke factor, worden afgeslagen.

Cybercriminelen zijn continu op zoek naar nieuwe methoden om gerichte aanvallen uit te voeren. De meeste schade wordt aangericht bij de medewerker en diens werkplek. Ook wanneer medewerkers awareness trainingen hebben gehad, openen ze nog steeds schadelijke bestanden, zo blijkt uit onderzoek. Die zijn namelijk steeds moeilijker van veilige bestanden te onderscheiden. Vervolgens heeft een cybercrimineel in het slechtste geval direct toegang tot de pc van de medewerker en dus tot wachtwoorden, creditcardgegevens en andere bedrijfsgevoelige data. Antivirussoftware houdt deze malware vaak niet tegen.

Extra beschermingslaag

Bodyguard vormt een extra beschermingslaag. Het waarschuwt gebruikers wanneer ze iets gaan downloaden of openen dat mogelijk gevaarlijk is en zorgt zo voor meer bewustwording. De oplossing geeft hiermee een extra herinnering op de momenten waarop de waakzaamheid van de gebruiker honderd procent moet zijn. Medewerkers kunnen op vele manieren verleid worden tot het openen van een gevaarlijk bestand. Bodyguard herkent deze methodes en waarschuwt gebruikers preventief. Wie de bron volledig vertrouwt, kan alsnog besluiten om het bestand gewoon te downloaden.

Bodyguard maakt de gedownloade bestanden ook schoon. Dat houdt in dat ze preventief worden ontdaan van onderdelen die mogelijk schade aan systemen kunnen aanrichten. Het schoongemaakte bestand kan vervolgens zonder risico worden geopend. Bodyguard geeft daarnaast ook de mogelijkheid om een veilige blik te werpen op documenten, zonder dat gijzelsoftware een kans krijgt om zich te nestelen. Normaliter is het kwaad dan al geschied.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei