T-Mobile US schikt datadiefstal voor dikke half miljard dollar

26-07-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

T-Mobile US schikt datadiefstal voor dikke half miljard dollar

T-Mobile US wil klachten van gebruikers na een grote hackeraanval schikken met een betaling van een dikke half miljard dollar. Dit blijkt uit documenten die zijn ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond US Securities en Exchange Commission (SEC).

T-Mobile US heeft ingestemd met het betalen van ongeveer 550 miljoen dollar om juridische stappen tegen T-Mobile te beëindigen. Daarnaast zal T-Mobile US de beveiliging verbeteren nadat hackers in de zomer van 2021 bij de telecomaanbieder de persoonlijke gegevens van bijna 77 miljoen klanten hebben gestolen.

T-Mobile US betaalt 350 miljoen dollar om juridische kosten te dekken en een class-action-rechtszaak te schikken die was aangespannen door klanten wiens gegevens waren aangetast in een privacyschending. 

Deze uitbetaling wordt verdeeld onder 76,6 miljoen inwoners van de VS, dat is ongeveer vijf dollar per persoon. Daarnaast gaat veel geld naar de betrokken advocaten.

De schikking moet nog worden goedgekeurd door een rechter in Amerikaanse staatr Missouri maar dat kan nog een paar maanden duren.

 

Terug naar nieuws overzicht
Security