Olena Zelenska ontvangt HP PC donatie voor Oekraïense kinderen en studenten

25-07-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Olena Zelenska ontvangt HP PC donatie voor Oekraïense kinderen en studenten

De First Lady van Oekraïne, Olena Zelenska, heeft een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van HP Inc. en de Global Business Coalition for Education om een schenking in ontvangst te nemen van computers en lesmateriaal voor Oekraïense kinderen, studenten en zorgverleners die door de invasie van Rusland zijn ontwricht.

Volgens de Oekraïense regering zijn meer dan 2.000 onderwijsinstellingen getroffen door bommen of beschietingen. Miljoenen Oekraïense studenten leren nu op afstand, zowel binnen als buiten het land.

De computers zullen worden gedistribueerd naar organisaties ter plaatse die de Oekraïners helpen door samen te werken met de Global Business Coalition for Education, een initiatief van de wereldwijde liefdadigheidsorganisatie voor kinderen Theirworld. In samenwerking met HP zal Microsoft software-ondersteuning bieden aan de non-profitorganisaties die de computers ontvangen.

First Lady van Oekraïne, Olena Zelenska: "We zijn erg dankbaar voor de steun van HP en de Global Business Coalition for Education," zei Olena Zelenska, First Lady van Oekraïne. "Hun inspanningen en bijdrage zullen studenten in Oekraïne en daarbuiten helpen om te blijven leren en zich voor te bereiden op de toekomst, net als alle andere jongeren in de wereld."

"Het Oekraïense volk heeft ongelooflijke moed getoond tijdens onvoorstelbare omstandigheden, en we zijn dankbaar voor het leiderschap van First Lady Olena Zelenska en anderen die een einde willen maken aan deze oorlog", zegt Enrique Lores, CEO van HP Inc. "HP blijft middelen mobiliseren om Oekraïne te steunen. Via ons partnerschap met de Global Business Coalition for Education zullen we pc’s aanbieden aan studenten en gezinnen die uit hun huizen en klaslokalen zijn verdreven. Dit moment vraagt van ons allemaal dat we actie ondernemen om mensen in nood te steunen."

Foto van links naar rechts: HP's Meredith Singer, buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Oekraïne voor de Verenigde Staten Oksana Markarova, First Lady van Oekraïne Olena Zelenska, HP's Amy Burke, GBC Executive Director van de Global Business Coalition for Education Justin Van Fleet.

Terug naar nieuws overzicht