Wouter Hoeffnagel - 23 juli 2022

Voormalig manager van Coinbase aangeklaagd wegens handel met voorkennis

Voormalig manager van Coinbase aangeklaagd wegens handel met voorkennis image

Een voormalig manager van Coinbase evenals een vriend en broer van de manager zijn in de Verenigde Staten aangeklaagd wegens fraude en samenzwering tot fraude. Het drietal zou vertrouwelijke informatie van Coinbase hebben gebruikt om met voorkennis te kunnen handelen.

Het gaat om een 32-jarige voormalig product manager van Coinbase Global en diens 26-jarige broer. Ook een 33-jarige derde verdachte is gearresteerd. Het Amerikaanse ministerie van Justitie en de FBI verdenken het drietal van handel met voorkennis, waarbij zij 1,5 miljoen dollar winst zouden hebben gerealiseerd.

Nieuwe crypto-assets op Coinbase

Specifiek zouden de verdachte informatie hebben bemachtigd over de planning waarmee nieuwe crypto-assets aan Coinbase zouden worden toegevoegd. De voormalig product manager zou de andere twee verdachten hiervan op de hoogte hebben gesteld. Zij schaften naar verluid vervolgens de cryptovaluta in kwestie aan, in de veronderstelling dat de waarde van deze valuta zou stijgen zodra deze waren toegevoegd aan Coinbase.

Ook de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) is een onderzoek gestart naar het drietal.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024