Wouter Hoeffnagel - 22 juli 2022

Cybercriminelen persen Knauf Groep af

Cybercriminelen persen Knauf Groep af image

Ransomwaregroepering Black Basta eist de verantwoordelijkheid op voor de cyberaanval eind juni op Knauf Groep. De aanvallers stellen zo'n 20 procent van de gestolen data van Knauf Groep online te hebben gepubliceerd. De bende dreigt de rest van de data te publiceren indien Knauf Groep het geƫiste losgeld niet betaald.

Knauf Groep fabrikant van bouwmaterialen zoals stucbeton en isolatiemateriaal. Het bedrijf met 35.000 medewerkers wereldwijd werd op 29 kjuni getroffen door een cyberaanval. Vestigingen wereldwijd ondervonden hinder. Het bedrijf moest veel van zijn softwaresystemen offline halen. De productie van het bedrijf werd niet geraakt.

Nu blijkt dat ransomwaregroepering Black Basta Knauf Groep afperst. De aanvallers stellen onder meer e-mails, inloggegevens van gebruikers en gegevens van werknemers te hebben buitgemaakt. Een deel hiervan is inmiddels uitgelekt op internet. De groep dreigt de rest te publiceren tenzij Knauf Groep tot betaling overgaat. Hoeveel geld de aanvallers eisen is niet bekend.