Witold Kepinski - 20 juli 2022

Microsoft en partners willen klanten meer security toepassingen leveren

Microsoft en partners willen klanten meer security toepassingen leveren image

Er is nog nooit een grotere vraag geweest naar gespecialiseerde cyberbeveiligingsexpertise, of een grotere kans voor Microsoft partners om klanten te ondersteunen met nieuwe diensten en oplossingen, zoals Microsoft 365 security. Dit meldt Microsoft op zijn Inspire 2022 conferentie in Las Vegas en tijdens het Dutch Inspire event in Schiphol.

In het afgelopen jaar heeft de permanente verschuiving naar hybride werk bedrijven in staat gesteld om op afstand en mobiel te werken. De toegenomen acceptatie van publc en privat cloud omgevingen heeft innovatie, wendbaarheid en schaal ontgrendeld. Tegelijkertijd groeide ransomware het afgelopen jaar met 105 procent en wordt het steeds geavanceerder. Het wereldwijde tekort aan talent op het gebied van cyberbeveiliging is nu 2,72 miljoen, en economische onzekerheid heeft de aandacht gevestigd op het behalen van het hoogst mogelijke rendement op investeringen, aldus Microsoft.

Tijdens Microsoft Inspire 2022 is een groot deel van meetings gericht op hoe Microsoft en partners samen met hun klanten kunnen helpen bij versterken van hun security, terwijl ze het meeste kunnen halen uit de oplossingen die ze al hebben.

Kansen

Kansen liggen onder andere rond Microsoft Sentinel toepassingen die zijn gebouwd voor beveiligingsinformatie en gebeurtenisbeheer (SIEM) en uitgebreide detectie en respons (XDR), evenals beheer, monitoring en herstel in Microsoft 365.

Verder liggen er groeikansen rond multi-cloud security zoals met een Security Operations Center (SOC) en beveiligingsbeheer van alle niveaus van cloudgebaseerde infrastructuur.

Tevens zijn compliance gerelateerde managed services het nieuwste en snelst groeiende gebied voor de meeste partners. "Meer partners beginnen hun algemene beveiligingsservices uit te breiden met compliance, meestal beginnend met informatiebescherming , communicatiebeheer en insider-risico's, die natuurlijke uitbreidingen zijn van beveiligingspraktijken. Een trend die we zien, is een toename van zeer grote mogelijkheden voor de implementatie van informatiebescherming, evenals governance-adviesdiensten, die centraal staan bij de succesvolle acceptatie van Microsoft-complianceoplossingen", aldus Microsoft.

Als basis voor alle eerder genoemde punten, stimuleren Microsoft identiteitsoplossingen ook een aanzienlijke partnergroei. "Het beveiligen van toegang voor elke identiteit - menselijk en niet-menselijk - is van cruciaal belang in de verbonden wereld van vandaag. Partners profiteren van deze investeringen met herhaalbare identiteitsspecifieke beveiligingsoplossingen, kant-en-klare connectoren en beheerde services. Identiteitsgerichte implementaties van Zero Trust blijven belangrijke aandachtsgebieden voor besluitvormers op het gebied van beveiliging, en partners spelen een cruciale rol bij het samenwerken aan plannen, prioriteiten en architectuurbeslissingen", aldus Microsoft.

Lees meer details hier.