Wouter Hoeffnagel - 20 juli 2022

Rechtszaak tussen Twitter en Musk start in oktober

Rechtszaak tussen Twitter en Musk start in oktober image

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak die door Twitter is aangespannen tegen Elon Musk over de overname van het social media-platform begint in oktober. Dit heeft een rechter in de Amerikaanse staat Delaware bepaalt. De rechtbank in Delaware trekt voor de behandeling van de zaak in totaal vijf dagen uit.

De uitspraak is een tegenvaller voor Musk. De miljardair wilde dat de zaak pas in februari volgend jaar van start zou gaan. Musk stelt dat het maanden nodig heeft om informatie te verzamelen over de hoeveelheid nep- en spamaccounts die actief zijn op Twitter. Ook zou het team experts willen horen, waardoor voldoende tijd nodig is.

Overnamebod

Musk bracht eerder een overnamebod uit op Twitter, waarmee Twitter akkoord ging. Sindsdien is er ruzie tussen de twee partijen. Musk stelt dat Twitter geen eerlijke informatie verstrekt over het aantal spam- en nepacccounts op het platform. Twitter stelt dat dit percentage minder dan vijf procent bedraagt. Musk zet hierbij vraagtekens en denkt dat het werkelijke aantal accounts juist rond de twintig procent ligt.

Onlangs liet Musk weten van de overname van Twitter af te zien. In de overnameovereenkomst is een clausule opgenomen die Musk in dat geval dwingt tot een schadevergoeding. Daar neemt Twitter echter geen genoegen mee; het platform wil via de rechter afdwingen dat Musk zich aan de gemaakte afspraken houdt en de overname doorgang vindt.