Witold Kepinski - 14 juli 2022

ORIBI Groep neemt ID-verificatiespecialist JanusID over

ORIBI Groep neemt ID-verificatiespecialist JanusID over image

ORIBI Groep, actief in de Identity & Access Management (“IAM”) markt, heeft ID-verificatiespecialist JanusID overgenomen, gesteund door Main Capital Partners.

JanusID is daarmee de tweede add-on acquisitie van ORIBI. JanusID is een softwarebedrijf dat oplossingen levert voor digitale identiteitsverificatie. Het bedrijf ondersteunt daarmee processen voor Know Your Customer (“KYC”) en Know Your Employee (“KYE”) door identiteiten van klanten en werknemers volledig op afstand vast te stellen. Door gebruik te maken van moderne technologieën, stellen de oplossingen van JanusID gebruikers in staat om handmatige en foutgevoelige processen op een veilige manier te automatiseren en gemakkelijk binnen bestaande bedrijfsprocessen te plaatsen.

Ivo van Deudekom, Senior Investment Manager bij Main: “De markt voor identiteitsverificatie zal naar verwachting de komende jaren met jaarlijks 30 – 40% groeien. In steeds meer digitale processen vervult identiteitsverificatie een belangrijke rol. Zo zien wij het belang hiervan bij zowel van KYC als KYE, kortom weten met wie je zaken doet en wie je aanneemt, sterk toenemen.’’ Main is sterk gepositioneerd in de security softwaremarkt door eerdere overnames van Pointsharp in Zweden, Sivis in Duitsland en NFC-specialist ReadID in Nederland.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024