Witold Kepinski - 13 juli 2022

IK Partners neemt belang in IG&H

IK Partners neemt belang in IG&H image

IK Partners (“IK”) is verheugd aan te kondigen dat het IK IX Fund (“IK IX”) een akkoord heeft bereikt over het nemen van een meerderheidsbelang in het Nederlandse technologie en adviesbureau IG&H, waarbij de oprichters en het managementteam een belang zal houden in de onderneming. De financiële voorwaarden van de transactie worden niet bekendgemaakt.

IG&H is een Nederlandse specialist op het gebied van digitale transformatie met een end-to-end serviceaanbod, inclusief consultancy en advies, data-analyse, low code applicatieontwikkeling en digitale maatwerkoplossingen op basis van eigen intellectueel eigendom. IG&H bedient klanten in specifieke sectoren, waaronder de pensioen, bancaire en verzekeringssector, detailhandel en gezondheidszorg.

Het bedrijf heeft 350 mensen in dienst en heeft naast het hoofdkantoor in Utrecht vestigingen in Lissabon, Porto en München; een recent gevestigd kantoor om de DACH-markt te bedienen. Na de ontwikkeling van de bedrijfsstrategie naar volledige digitale transformatie in de afgelopen jaren, heeft IG&H sinds 2018 het aantal werknemers meer dan verdubbeld en daarbij de omzet bijna verdubbeld.

De uitgebreide ervaring van IK in de zakelijke dienstverlening en de internationale marktexpertise zullen het investeringsteam in staat stellen de nationale en internationale groeiplannen van IG&H te ondersteunen door het versnellen van M&A-projecten in een gefragmenteerde markt en door het voortzetten van de opschaling van bestaande diensten. Het bedrijf heeft een sterke marktpositie in het bieden van oplossingen voor de uitdagende detailhandel en heeft daarnaast een indrukwekkend klantenbestand om diensten in de financiële sector en gezondheidszorg verder te vergroten.

Jan van Hasenbroek, CEO of IG&H, zegt over de samenwerking: “Dit is een buitengewoon belangrijk moment voor IG&H, waar we blijven bouwen aan onze leidende marktpositie in digitale transformatie en oplossingen in de markt. De steun van IK, met hun diepgaande marktexpertise en pan-Europese aanwezigheid, zal ons in staat stellen onze klanten beter te bedienen, verdere internationale expansie te realiseren en onze positie in zowel de Benelux- als de DACH-markt te versterken.”

Norman Bremer, Partner van IK en adviseur van het IK IX Fund, voegt daar aan toe: “IG&H heeft een indrukwekkende groei gerealiseerd in de markt voor digitale transformaties onder de deskundige leiding van een ervaren managementteam en CEO Jan van Hasenbroek. We kijken ernaar uit om het bedrijf te ondersteunen bij toekomstige groeiplannen door consolidatie van een gefragmenteerde Europese marktomgeving en voortgaande expansie in een groeiende markt.”

De afronding van de transactie is onderworpen aan regelgevende goedkeuringen.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024