Witold Kepinski - 13 juli 2022

IBM breidt Power10 Server-familie uit

IBM breidt Power10 Server-familie uit image

IBM kondigt een uitbreiding aan van zijn Power10 serverlijn. De serverline komt met nieuwe pay-as-you-go verbruiksopties, zodat klanten efficiƫnter hun IT-omgeving kunnen beheren en meer kunnen halen uit de bestaande infrastructuur die ze al hebben. De nieuwe Power10 uitbreiding speelt niet alleen sneller in op de vraag van bedrijven, maar sluit ook aan bij IBM's visie op de Hybride Cloud voor stabiele prestaties en architectonische consistentie.

Daarnaast bevat het Power systeem security features, die speciaal zijn ontworpen om gebruikers te laten voldoen aan wettelijke verplichtingen. Denk hierbij aan identiteits- en toegangsbeheer, hardware- en software (SW) encryptie en ingebouwde cryptografie. Het systeem bevat tevens voorbereidingen voor ontwikkelingen zoals, quantumveilige cryptografie en homomorphic encryption (FHE).

Overige highlights van deze aankondiging zijn:

Het uitgebreide IBM Power 10 portfolio is gebouwd rond de next generation IBM Power10 processor en omvat 2x meer cores en meer dan 2x bandbreedte dan de vorige Power generaties. De Power10 Midrange E1050 heeft 4-socket compute1, Java2, en ERP3 prestatie capaciteiten. Daarnaast heeft de nieuwe lijn ook nieuwe instapmodellen, de Power S1014, S1022- en S1024, die enterprise mogelijkheden bieden voor MKB bedrijven en omgevingen met remote locaties.

IBM kondigt tevens nieuwe pay-as-you-go opties en by-the-minute metering voor IBM Power Private Cloud, waardoor er meer mogelijkheden zijn voor klanten om de kosten te verlagen. Deze nieuwe verbruiksmodellen bouwen voort op opties die al beschikbaar zijn met IBM Power Virtual Server om meer flexibiliteit in het hybride traject van klanten mogelijk te maken. Daarnaast levert het langverwachte IBM i abonnement een uitgebreide platformoplossing met hardware, software en support/services.

IBM zet zijn innovaties voor SAP-oplossingen voort. De nieuwe midrange E1050 kan opschalen tot 16 TB en levert prestaties voor een 4-socket systeem voor klanten die RISE met SAP HANA op IBM Cloud draaien. Daarnaast krijgen suppliers nu premium opties voor meer flexibiliteit en rekenkracht om workloads uit te voeren op IBM Power op Red Hat Enterprise Linux op IBM Cloud.

Lees meer details op de website van IBM.