Witold Kepinski - 08 juli 2022

Microsoft biedt DAP tool voor Granular Delegated Admin Privileges

Microsoft biedt DAP tool voor Granular Delegated Admin Privileges image

Microsoft biedt zijn partners een DAP tool voor Granular Delegated Admin Privileges (GDAP). De tool kan worden gebruikt  door directe factureringspartners en indirecte leveranciers, en indirecte wederverkopers die transacties uitvoeren via het Cloud Solution Provider (CSP)-programma en met adviseurs.

Op 1 juni 2022 werden granulaire gedelegeerde beheerdersrechten (GDAP) beschikbaar voor alle Microsoft partners in het Partnercenter. GDAP is een veiliger model voor het beheer van klanttenants en voldoet aan het Microsoft zero trust-principe van toegang met de minste bevoegdheden. Het stelt de partner in staat om een aanvraag te doen en de klant om specifieke Azure Active Directory (AD)-rollen goed te keuren, waardoor de partner beheerdersactiviteiten kan uitvoeren namens de klant.

Vanaf 25 juli biedt Microsoft een tool waarmee partners met bestaande gedelegeerde beheerdersrechten (DAP)-relaties een GDAP-relatie kunnen maken met Azure AD-rollen, zonder toestemming van de klant. Deze tool is alleen beschikbaar tot 31 oktober 2022, waarna klanten alle GDAP-relatieverzoeken moeten hervatten. Meer informatie over de tool komt op 11 juli beschikbaar.

Als een partner geen DAP-relatie met zijn klant heeft, moet hij GDAP aanvragen en goedkeuring van de klant krijgen.