Wouter Hoeffnagel - 07 juli 2022

Commvault stelt Cesar Cid de Rivera als International VP Sales Engineering

Commvault stelt Cesar Cid de Rivera als International VP Sales Engineering image

Commvault benoemt Cesar Cid de Rivera tot International Vice President of Sales Engineering. Met de benoeming versterkt Commvault zijn go-to-market-motie en ondersteunt het bedrijf het werk van zijn serviceteams.

Cid de Rivera brengt 25 jaar ervaring in de software-industrie met zich mee, waarin hij in de periode van 2013 tot 2017 ook bij Commvault werkzaam was als leidinggevende voor de Technical Services Organisation in EMEA South. Hij brengt diepgaande kennis van SaaS en gegevensbeheer met zich mee. Cesar Cid de Rivera heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van pre-sales en technische consultancy. Hij heeft een verscheidenheid aan leidinggevende functies bekleed, meest recentelijk bij ServiceNow, maar ook bij onder andere Pegasystems, Symantec en Veritas.

Rapporteert aan Jason Webber

In zijn nieuwe functie rapporteert hij rechtstreeks aan Jason Webber, VP Global Services. Ook ondersteunt hij de SVP en GM van Commvault International, Marco Fanizzi, nauw als een belangrijk lid van het International Leadership team. Dit zal de voortdurende uitbreiding van de nieuwe International regio stimuleren die op dit moment al meer dan 150 landen omvat, van zijn geboorteland Spanje tot Nieuw-Zeeland. Cid de Rivera gaat leidinggeven aan een sterk pre-sales en technisch team dat verantwoordelijk is voor het mogelijk maken en leveren van de toonaangevende Intelligent Data Management-diensten van Commvault aan klanten en partners.

"We zijn blij dat Cesar opnieuw deel uitmaakt van het Commvault-team. Hij komt op een perfect moment nu de hele organisatie groeit,” zegt Jason Webber, VP Global Services bij Commvault. "Cesar zal integraal deel uitmaken van mijn Global Services Leadership team, en een belangrijk internationaal perspectief en inzicht in de concurrentie brengen in de manier waarop we verder zullen werken."

"In samenwerking met mijzelf en het International leadership team is Cesar een uitstekende aanwinst voor het bedrijf om onze oplossingen naar meer klanten over de hele wereld te blijven brengen," voegt Marco Fanizzi, SVP en GM van Commvault International, toe.

Kwartaal- en jaarresultaten

Cid de Rivera, gevestigd in Spanje, treedt weer in dienst bij Commvault op hetzelfde moment dat het bedrijf record kwartaal- en jaarresultaten heeft aangekondigd. Het gaat daarbij onder meer om een grote groei van het Metallic SaaS-portfolio, wat in slechts zes kwartalen is gegroeid van $1M naar $50M ARR (Annual Recurring Revenue).

"De voornaamste redenen dat ik me weer aangetrokken voelde tot Commvault zijn de focus van Commvault op onze klanten en partners, de huidige transformatiedisruptie en de manier waarop het bedrijf hierop inspeelt", zegt Cid de Rivera. "Ik heb veel mooie ervaringen opgedaan in mijn vorige periode bij Commvault. Ik kan dan ook niet wachten om als International VP of Sales Engineering onderdeel te zijn van het Commvault-team en de kansen die voor ons liggen te realiseren met onze duidelijke leiderschapspositie op het gebied van technologie en het aanbieden van oplossingen. Commvault's nieuwe bedrijfsstructuur, leiderschap en SaaS-functionaliteit met Metallic betekenen dat we onbeperkte mogelijkheden hebben om onze klanten en prospects te helpen echt succesvol te zijn. Een outside-in visie op de behoeften van de klant maakt het grootste verschil in het bedrijfsleven, en ik weet dat we ons bij Commvault hierin onderscheiden.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024