T-Mobile Nederland kiest Ericsson voor vernieuwing mobiele netwerk

06-07-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

T-Mobile Nederland kiest Ericsson voor vernieuwing mobiele netwerk

T-Mobile Nederland kiest Ericsson als leverancier voor de vernieuwing van haar mobiele netwerk. Aan de keuze is een intensief selectieproces voorafgegaan. T-Mobile verlengt het contract met Huawei niet.

T-Mobile gaat met Ericsson een langdurige verbintenis aan voor de levering van het mobiele radionetwerk voor zowel 5G, als ook voor het huidige 3G en 4G. T-Mobile en Ericsson gaan gezamenlijk werken aan nieuwe innovaties om het netwerk van T-Mobile verder te ontwikkelen. In de beoordeling is gekeken naar onder andere kwaliteit, apparatuur performance, innovatie, duurzaamheid en uiteraard kosten. Ericsson kwam daarbij als beste uit de bus.

De beste mobiele telecombeleving bieden

Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland: “Ik heb er alle vertrouwen in dat we met behulp van Ericsson onze klanten de beste mobiele telecombeleving blijven bieden. We zijn al sinds jaar en dag leidend in 4G en dat zijn en blijven we ook met 5G. In de afgelopen jaren hebben we een wereldwijd geprezen 4G netwerk aangelegd. Het is onze ambitie om ook op het gebied van 5G tot de wereldtop te blijven behoren. Ericsson heeft ons met zijn plannen en ambities getoond hoe wij dat samen mogelijk kunnen maken. We staan te popelen om klanten een sublieme 5G gebruikservaring te bieden. Klanten gaan een nog veel sneller en nog betrouwbaarder netwerk ervaren. Ook qua prijs blijven we concurrerend. Wij kunnen niet wachten om hiermee te starten!”

T-Mobile verwacht volgend jaar in de 3,5 GHz veiling voldoende frequenties te kunnen verkrijgen. T-Mobile heeft de ambitie om haar klanten meer bandbreedte en capaciteit op het 5G netwerk te bieden. Klanten ervaren dan een veel hogere snelheid; ook op plekken waar veel mensen samen komen. T-Mobile speelt hiermee in op de toenemende behoefte aan onder andere het delen van video’s en livestreaming. Maar ook aan toepassingen voor openbare orde en veiligheid, evenals andere industriële toepassingen waarbij een hoge bandbreedte en lage latentie vereist is.

Contract met Huawei niet verlengd

De deal met Ericsson betekent ook dat T-Mobile Nederland het contract met techbedrijf Huawei niet verlengt. Het contract stamt uit 2017. T-Mobile vertrouwde tot enkele jaren geleden bijna volledig op Chinese technologie. Zo was het beheer en onderhoud uitbesteed an Huawei. Dat is inmiddels teruggedraaid.

Terug naar nieuws overzicht