Protinus IT wint aanbesteding Softwarebroker bij SSC Ons

06-07-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Protinus IT wint aanbesteding Softwarebroker bij SSC Ons

SSC Ons, één van de grootste Shared Service Centra van Nederland, heeft als aanbestedende dienst en namens haar partners, aan Protinus IT de aanbesteding ‘Softwarebroker’ gegund. De partners betreffen de gemeenten Dalfsen, Westerveld, Zwartewaterland, Kampen, Zwolle en de provincie Overijssel. SSC Ons en haar partners zullen via dit contract de komende jaren Commercial-off-the-shelf software on-premise en/of als XaaS oplossing afnemen, inclusief advies, service en onderhoud.

SSC Ons en haar partners kunnen via dit contract (gemeentelijke) software inkopen op de meest (kosten-)efficiënte manier. Daarnaast kunnen ze een licentielandschap betrekken dat, afgestemd op de behoefte, omvang en toekomstvisie, blijvend bij de organisatie en haar partners past. Als derde biedt Protinus de partijen gevraagd en ongevraagd advies over aankoop en bezit van software licenties. Ook worden ze ‘ontzorgd’ bij de afhandeling van bestellingen en administratieve zaken rondom software licenties, met een centrale registratie in een portal.

Protinus is binnen deze overeenkomst Single Source leverancier. De overeenkomst heeft een initiële looptijd van 3 jaar. SSC Ons en haar partners hebben de mogelijkheid om de raamovereenkomst onder gelijkblijvende voorwaarden driemaal voor de duur van 1 jaar, te verlengen. De maximale omvang van de raamovereenkomst wordt geschat op gemiddeld € 6.000.000 per jaar.

Terug naar nieuws overzicht