iXsystems maakt zijn NAS steeds meer enterprise ready

iXsystems maakt zijn NAS steeds meer enterprise ready

05-07-2022 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

iXsystems maakt zijn NAS steeds meer enterprise ready

TrueNAS, de open source NAS-oplossing die beheerd wordt door het in Californië gevestigde iXsystems. Dankzij het grote en groeiende succes blijft de ontwikkeling voortvarend (en rendabel) doorgaan.

Brett Davis EVP Sales: “Het is nu voor iedereen duidelijk, de NAS-technologie moet open source zijn, net zoals veel andere sw-ontwikkelingen voor de enterprise. Het is de laatste hobbel die nog genomen moet worden. Open source garandeert transparantie en zekerheid voor de eindgebruikers. Zeker voor enterprises een groot goed.”

Over TrueNAS zegt Brett Davis dat er meer dan 1 miljoen installaties zijn en meer dan 10 Exabyte aan capaciteit op deze systemen in beheer is. De scale-out versie heet TrueNAS SCALE, is gebaseerd op Linux en ondersteunt Docker Containers, Kubernetes, KVM, en Scale-out OpenZFS. Deze geactualiseerde software ondersteunt veel wensen van de enterpise – gebruikers, zo is er support voor SMB, Gluster en NFS File Sharing, iSCSI Block Storage, S3 Object API-integratie en Cloud Sync voor samenwerking met een public cloud storage.

TrueNAS SCALE ondersteunt opslag tot 2 Exabyte met een zeer hoge bandbreedte. Met release 2 van TrueNAS SCALE, dat op dit moment nog in ontwikkeling is, voegt men hoge beschikbaarheid toe via een duale controller, zoals de TrueNAS M-serie systemen voor scale-out storage, VM’s en op containers gebouwde clusters. Als een controller uitvalt of voor onderhoud uitgeschakeld is, neemt de andere controller het over en levert alle services. Hiermee is de redundantie een feit.

Het beheer van de NAS vindt plaats via TrueCommand, een op cloud gebaseerde toepassing die voor een overzichtelijke management interface zorgt.

Door: Hans Steeman

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, data