Juniper Networks helpt operators aan duurzame groei via Cloud Metro toepassing

05-07-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Juniper Networks helpt operators aan duurzame groei via Cloud Metro toepassing

Juniper Networks, leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, onthult vandaag een reeks van innovatieve netwerkoplossingen die aan de basis staat van zijn Cloud Metro-visie en -strategie. Deze nieuwe oplossingen zijn geoptimaliseerd voor metronetwerken en helpen operators aan duurzame bedrijfsgroei. Bij traditionele metronetwerken ligt de focus op de netwerkapparatuur. Ze gaan bovendien gebukt onder de hoge eisen ten aanzien van schaalbaarheid, flexibiliteit en gebruikservaring die de grootschalige digitale transformatie en opkomst van 5G-diensten met zich meebrengen.

De nieuwe reeks netwerkoplossingen worden ondersteund door vanuit de cloud aangeboden en door AI aangestuurde automatiseringsmogelijkheden. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het inrichten van geavanceerde Cloud Metro-infrastructuren. De oplossingen dragen bij aan een ingrijpende reductie van het verbruik van natuurlijke bronnen en voorzien in tools en vereenvoudigde werkwijzen die de takenlast van netwerkbeheerders verlichten. Ze bieden daarnaast ingebouwde service assurance-functionaliteit en beveiligingsmogelijkheden die bijdragen aan optimale netwerkervaringen.

Wat de nieuwe Cloud Metro-systemen van Juniper uniek maakt, is het ontwerp van hun stroomvoorziening, dat bijdraagt aan energie-efficiëntie. Dit maakt het mogelijk om ongebruikte functies en Packet Forwarding Engines (PFE’s) automatisch uit te schakelen. Het verwijderbare modulaire power shelf-ontwerp zorgt voor een reductie van elektronisch afval. Het verlengt daarnaast de levensduur van de systemen door het mogelijk te maken om de bandbreedte met een factor 48 op te voeren binnen hetzelfde chassis. Dit ontwerp is als Titanium grade gecertificeerd door CLEAResult op basis van zijn 80 Plus-programma. Het is daarmee de eerste en enige stroommodule voor apparatuur voor metronetwerken met een dergelijke waardering.

De toekomstbestendige schaalbaarheid, capaciteit, prestaties en slimme functionaliteit van de Cloud Metro-systemen van Juniper maken een einde aan de traditionele levenscycli van netwerken van 7 tot 12 jaar en de noodzaak van ingrijpende vervangingen. ‘Pay as you go’-modellen en een breed scala aan interface-opties bieden operators de mogelijkheid om hun netwerkinvesteringen op bedrijfseconomisch verantwoorde wijze aan te laten sluiten op de vraag.

Het geavanceerde gebruik van AI en de vanuit de cloud aangestuurde netwerkautomatisering helpen operators met het vereenvoudigen van hun dagelijkse workflows. Ze kunnen sneller nieuwe netwerkservices implementeren door apparatuur in een paar minuten, in plaats van uren, te onboarden, het aantal trouble tickets te reduceren en de time-to-service te verkorten om sneller omzet te boeken. Dit alles draagt bij aan aanzienlijke productiviteitsverbeteringen en stelt netwerktechnici en –beheerders in staat om meer te bereiken. Dat is van cruciaal belang voor de werknemerstevredenheid en het behoud van netwerktalent.

De nieuwe netwerkoplossingen bieden tot 71 procent lagere totale eigendomskosten dankzij het gebruik van de laatste generatie van chipsets, een brancheleidend systeemontwerp en door AI aangestuurde Device-onboarding-as-a-Service-functionaliteit. Zero trust-beveiliging is in de netwerksystemen ingebouwd in plaats van achteraf toegevoegd. Hetzelfde geldt voor service assurance-mogelijkheden. Deze dragen bij aan proactieve processen rond het testen, monitoren en herstellen van netwerkservices.

De nieuwe oplossingen in vogelvlucht:

• Juniper Paragon Automation as a Service is de eerste door AI ondersteunde, vanuit de cloud aangeboden reeks van oplossingen voor netwerkautomatisering. Deze oplossingen bieden directe waarde door het verkorten van de time-to-service van maanden tot minuten en het reduceren van de Mean Time to Know (MTTK) en Mean Time to Recovery (MTTR).

• Juniper AI-Enabled Device Onboarding-as-a-Service is de eerste netwerkoplossing die gebruikmaakt van Juniper Paragon Automation as a Service om de tijd die nodig is voor de onboarding van netwerkapparatuur ingrijpend te reduceren.

• De Juniper Networks ACX7000-serie omvat duurzame en krachtig presterende netwerksystemen met een innovatieve aanpasbare stroomvoorziening die bijdraagt aan een tot 77 procent lager energieverbruik. De systemen zorgen voor een verbetering van de ruimte-efficiëntie tot 64 procent en bieden een 4 tot 7 langere levensduur dan concurrerende oplossingen. De serie biedt daarnaast de snelste routerlijnkaart binnen de branche, de hoogste 400GE-dichtheid en fabric-capaciteit per sleuf en een doorvoersnelheid van 21,6 Tbps op basis van 54 400GE-poorten. De oplossingen uit deze reeks zijn daarmee klaar voor 800G en alles wat daarna komt.

• De Juniper Paragon Active Assurance testagents maken deel uit van JUNOS OS Evolved, een netwerkbesturingssysteem dat op alle modellen uit de ACX7000-serie draait. Deze testagents vormen het cloud metronetwerk om tot een gedistribueerde sensor die het mogelijk maakt om proactief voor optimale netwerkervaringen te zorgen. Dit maakt een einde aan de noodzaak van de inzet van aanvullende standalone hardwarematige netwerksondes. Dankzij de nieuwe mogelijkheid van 5G UE/gNB-emulatie kunnen operators netwerkverkeer simuleren voor zowel de beheerlaag als de gebruikerslaag. Daarmee kunnen ze ervoor zorgen dat elk onderdeel van het 5G-netwerk voldoet aan de eisen van de toepasselijke service level agreement.

• De principes van zero trust-beveiliging en mogelijkheden voor preventie, detectie en analyse van cyberbedreigingen die deel uitmaken van het Connected Security-aanbod van Juniper worden toegepast op alle onderdelen van de Juniper Cloud Metro-oplossing. Unieke cryptografische digitale identiteiten worden op basis van de Trusted Platform Module (TPM 2.0)-standaard gebruikt binnen de Cloud Metro-fabric van IP-services. Dit biedt de mogelijkheid van attestatie van netwerkapparatuur en veilige provisioning zonder menselijke tussenkomst (sZTP) die aan de Request for Comments (RFC)-richtlijnen voldoet. De oplossingen maken daarnaast gebruik van bestandsencryptie en het MACsec-protocol om data tijdens de opslag en tijdens overdracht veilig te houden. Deze holistische zero trust-aanpak wordt kracht bijgezet door het vermogen van Paragon om de status en werking van de beveiliging automatisch te verifiëren binnen netwerken die op basis van ACX 7000-apparatuur zijn ingericht.

• De optische modules uit de Juniper Networks 400G ZR/ZR+ serie zijn ontwikkeld om operators aan kostenbesparingen te helpen door het consolideren van optische en IP-netwerklagen met coherente insteekbare optische zendontvangermodules. Door de integratie van 400G ZR/ZR+ Digital Coherent Optics (DCO) wordt een complete laag van DWDM-terminals uit de optelsom verwijderd. Deze optische modules voldoen volledig aan de specificaties van OpenZR+ en OIF.
Beschikbaarheid

De door AI ondersteunde Paragon Automation-as-a-Service is in de eerste helft van 2023 verkrijgbaar ACX7000-serie:

ACX7100-32C, ACX7100-48L, ACX7509 – per direct verkrijgbaar
ACX7024 – nu bestelbaar, leverbaar in het derde kwartaal van 2022
ACX7908, ACX7348 – bestelbaar vanaf de eerste helft van 2023

In de oplossingen van Juniper ingebouwde Paragon Active Assurance – verkrijgbaar in de tweede helft van 2022

Ingebouwde zero trust-beveiliging met op SaaS gebaseerde attestatie – verkrijgbaar in de eerste helft van 2023

Optische zendontvangermodules uit de Juniper 400G ZR/ZR+ serie – bestelbaar en verkrijgbaar in het derde kwartaal van 2022

Terug naar nieuws overzicht
Security