SAS neemt Kamakura over

04-07-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

SAS neemt Kamakura over

SAS, speler in AI en analytics, heeft het in Honolulu gevestigde Kamakura Corporation overgenomen. Het particuliere Kamakura biedt gespecialiseerde software, data en advies die financiële organisaties waaronder banken, verzekeringsmaatschappijen, vermogensbeheerders en pensioenfondsen helpt bij het beheren van een verscheidenheid aan financiële risico's.

"Deze acquisitie ligt in het verlengde van de enorme investeringen die al zijn gedaan in het cloud-ready risicomanagement platform van SAS", zegt SAS mede-oprichter en CEO Jim Goodnight. “Het toont onze intentie om toonaangevende risico-oplossingen te ontwikkelen om de meest urgente uitdagingen voor onze klanten in de financiële dienstverlening op te lossen. De kracht van de combinatie van SAS-technologie met Kamakura’s risicoanalyses en kredietmodellen zal naar verwachting veel groter zijn dan de som der delen.”

Met de overname van Kamakura zal SAS een portfolio van geïntegreerde risico-oplossingen aanbieden -  met name op het gebied van Asset & Liability Management (ALM) - en aanvullende onderdelen van de financiële dienstverlening ondersteunen.

 

Terug naar nieuws overzicht