WEKA met nieuwe versie klaar voor multi-cloud

30-06-2022 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

WEKA met nieuwe versie klaar voor multi-cloud

WEKA, het van oorsprong Israëlische bedrijf met een hoofdkantoor in de Campbell (USA), heeft zijn datamanagementsysteem (WekaFS) dat tot nu toe enkel native in AWS geïmplementeerd was, inmiddels ook geporteerd naar Microsoft Azure, Google GCP en Oracle-cloud. Dit gebeurde met de 4.0-release. Er zijn nieuwe features toegevoegd zoals: datareductie, tiering naar lokale en cloud-objectopslag, een betere NFS- en SMB-ondersteuning en een verbeterde gebruikersinterface.

Liran Zvibel, de medeoprichter en CEO van WEKA: “De cloud wordt nog steeds populairder, maar er zijn bedrijven met zorgen over de kosten en het risico op een lock-in. Daarom willen zij sommige delen van hun datacentrum in eigen beheer houden. Wij willen ze helpen.”

Er is nu een nieuwe weg mogelijk, want WEKA beweert dat zijn versie 4.0 release van het product consistente hoge prestaties, robuuste dataservices en een naadloze, vereenvoudigde databeheerervaring biedt, met de beste kosten/baten in de publieke cloud, datacenters en in edge-omgevingen.

Liran Zvibel: "De grootste ondernemingen en onderzoeksorganisaties ter wereld gebruiken nu op grote schaal AI en ML om hun innovatie en research te ondersteunen.
Hyperscale cloudoplossingen zoals AWS, Azure, GCP en OCI kunnen de vereiste flexibiliteit en schaalvoordelen bieden die nodig zijn om deze cruciale transformatie en innovatie te ondersteunen. Er ontbreekt echter één schakel: het door elkaar gebruiken van meerdere cloud-omgevingen.“

Het nieuwe WEKA-dataplatform is de sleutel om die waarde te ontsluiten voor AI/ML-workloads in hybride en nu dus ook multi-cloudomgevingen. Liran Zvibel: “WEKA kan ondernemingen helpen om cloud lock-in te voorkomen en hun bedrijf te laten werken in een zeer competitieve economie.”

WEKA ondersteunt NFS 3 en de nieuwe WEKA-versie voegt ondersteuning toe voor NFS 4.1, met functies die native zijn geïntegreerd. Het concept ondersteunt ook SMB-W, een WEKA-implementatie van SMB met verbeterde latentie en prestaties voor kleine bestanden.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Cloud