Arcus IT is definitief overgenomen door Egeria

29-06-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Arcus IT is definitief overgenomen door Egeria

Arcus IT en Pride Capital Partners hebben hun gezamenlijke rit met de afslag naar Egeria afgerond. Pride Capital Partners ondersteunde Arcus IT sinds het tweede kwartaal van 2020. Arcus IT is een managed services provider opgericht door Rob Verbeek in 2016. Arcus IT begon met de overname van twee divisies van Walbeek Group met een team van 18 medewerkers. Na de meest recente overname van Accent is het bedrijf uitgegroeid tot een team van > 250 medewerkers. Arcus IT is uitgegroeid tot een toonaangevend platform in de managed services branche met lokale dekking in alle regio's van Nederland met vestigingen in Zwolle, Rotterdam, Amersfoort, Den Bosch, Hengelo, Emmen en Sneek.

Pride Capital Partners trad toe tot Arcus IT als financiële partner om door te gaan met buy-and-build. In het beginjaar werden reeds 4 acquisities gerealiseerd door de toevoeging van Syson, Phylax ICT , ICTaurus en Itass aan de groep. In het tweede jaar was er een sterke focus op integratie, aangezien alle bedrijven werden omgedoopt tot een divisie van de Arcus IT Group.

In 2021 zorgde Pride voor een nieuwe financieringstranche, die al vooraf was vastgelegd als een jachtlijn voor buy-and-build. DifferIT was acquisitie nummer 10 voor Arcus IT met een andere strategische invalshoek. DifferIT is een toegewijde AFAS reseller met een sterke aanwezigheid in de Healthcare en Accountancy verticals, wat de positie van Arcus IT in deze segmenten versterkt en tegelijkertijd haar product- en dienstenportfolio uitbreidt.

Pride ondersteunde Rob Verbeek bij sourcing targets, dealstructurering en als financier samen met Rabobank. Als gespecialiseerde investeerder in IT-bedrijven brengt Pride ervaring in buy-and-build en een netwerk van IT-ondernemers in de Benelux en DACH aan tafel.

Lars van 't Hoenderdaal, Managing Partner Pride Capital Partners: 'Arcus IT is een perfect voorbeeld van hoe Pride management en aandeelhouders een boost kan geven bij het realiseren van hun groeiambities. De beherende aandeelhouders konden ons kapitaal gebruiken voor buy-and-build met beperkte verwatering voordat ze de meerderheid verkochten voor de volgende groeifase'.

Rob Verbeek, CEO Arcus IT: 'We zijn onze samenwerking met Pride Capital begonnen in het Covid-jaar 2020, en het laat zien dat Pride een zeer ondernemende houding heeft dat we onze deal hebben kunnen sluiten gezien de lockdowns en de onrust op de markt van dat moment. De Pride Capital aanpak past perfect bij onze eigen strategie. Door samen te werken konden we de business snel weer verdubbelen en versterkten we onze positie in de onderhandelingen met Egeria. Lars en zijn team zijn een plezier om mee samen te werken!'

Terug naar nieuws overzicht