Siemens neemt Brightly Software over

28-06-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Siemens neemt Brightly Software over

Siemens Smart Infrastructure (SI), de koploper op het gebied van digitale gebouwen, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Brightly Software, een speler in de VS gevestigde software-as-a-service (SaaS) leverancier van oplossingen voor activa- en onderhoudsbeheer. De overname tilt SI naar een leidende positie in de softwaremarkt voor gebouwen en gebouwde infrastructuur. De aankoopprijs bedraagt 1,575 miljard dollar, plus een earn-out.

De overname voegt de gevestigde cloudgebaseerde capaciteiten van Brightly in belangrijke sectoren - onderwijs, openbare infrastructuur, gezondheidszorg en productie - toe aan de digitale en softwarekennis van Siemens in gebouwen.

Het versnelt ook de opbouw van de SaaS-activiteiten van Siemens en stelt Siemens en Brightly in staat om samen superieure prestaties en duurzaamheid te leveren voor de gebouwde infrastructuur. Brightly zal naar verwachting profiteren van de wereldwijde aanwezigheid van Siemens, terwijl Siemens gebruik maakt van de aanwezigheid van de softwareleverancier op de Amerikaanse markt. Siemens zal aanzienlijke synergieën realiseren tussen de capaciteiten van Brightly en zijn eigen portfolio met een verwachte netto contante waarde van gemiddeld driecijferige miljoen.

De transactie is onderhevig aan goedkeuringen van regelgevende instanties, en de afronding wordt verwacht in het kalenderjaar 2022. De acquisitie zal in het tweede jaar na afronding van de winst per PPA bijdragen aan de winst per aandeel.

Terug naar nieuws overzicht