Ataccama ontvangt flinke groei-investering van Bain Capital

27-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Ataccama ontvangt flinke groei-investering van Bain Capital

Ataccama, een leverancier van platformen voor uniform gegevensbeheer, heeft aangekondigd dat het 150 miljoen dollar aan groeikapitaal hebben ontvangen van Bain Capital Tech Opportunities, wat neerkomt op een minderheidsinvestering in het bedrijf.

De fondsen zullen worden gebruikt om de go-to-market-motor te versterken, verder te investeren in nieuwe productinnovatie en ons wereldwijde bereik uit te breiden. Deze inspanningen zullen Ataccama in staat stellen voort te bouwen op onze aanzienlijke groei en onze positie in de voorhoede van de sectoren databeheer en governance te versterken zo melden betrokken partijen.

Ataccama is in 2007 afgesplitst van Adastra en biedt wereldwijde ondernemingen de mogelijkheid om datagestuurde innovatie massaal op te schalen om de bedrijfsresultaten te versnellen. Het vlaggenschipplatform, Ataccama ONE , verenigt functies voor gegevensbeheer, gegevenscatalogus, gegevenskwaliteit en mastergegevensbeheer in hybride en cloudomgevingen, waardoor organisaties hun gegevens kunnen democratiseren met behoud van de nauwkeurigheid, controle en governance van gegevens.

"Bedrijven hebben betere en meer bruikbare gegevens nodig om concurrerend te blijven in de huidige veranderende markt, en ze begrijpen dat dit een sterkere samenwerking tussen IT- en bedrijfsanalisten vereist", zegt Dewey Awad , Managing Director bij Bain Capital Tech Opportunities. “Ataccama's cloudvriendelijke, best-in-class platform maakt het eenvoudig voor technische en niet-technische rollen om samen te werken aan datakwaliteit en governance. De vraag naar het platform heeft geleid tot een aanzienlijke toename van de gemiddelde dealomvang van het bedrijf, wat een ongelooflijk momentum heeft aangewakkerd. We zien een belangrijke startbaan voor verdere groei.”

Terug naar nieuws overzicht