Palo Alto Networks cloud security aanbod versterkt met out-of-band WAAS

24-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Palo Alto Networks cloud security aanbod versterkt met out-of-band WAAS

Palo Alto Networks meldt de toevoeging van Out-of-Band Web Application and API Security (Out-of-Band WAAS) aan Prisma Cloud aan om organisaties te helpen webapplicaties te beveiligen met maximale flexibiliteit.

Tot nu toe bestond de belangrijkste aanpak van de industrie om webapplicaties te beveiligen uit het inzetten van inline web application firewalls (WAF's). Sommige organisaties zijn echter terughoudend om WAF's of API-beveiligingsoplossingen inline in te voeren, vanwege zorgen over prestaties en schaalbaarheid. Met de aankondiging van vandaag kan Prisma Cloud organisaties zowel inline als out-of-band voorzien van diepe web- en API-beveiliging, zodat zij kunnen kiezen hoe zij hun applicaties in de cloud willen beschermen.

"Bedrijven hoeven niet langer te kiezen tussen applicatiebeveiliging en performance. Door Out-of-Band WAAS aan Prisma Cloud toe te voegen, bieden we klanten flexibele beveiligingsopties die aansluiten bij hun veranderende applicatiebehoeften", zegt Ankur Shah, senior vice president, Prisma Cloud, Palo Alto Networks. "Naarmate meer organisaties workloads naar de cloud verplaatsen, helpen de mogelijkheden waaruit Prisma Cloud bestaat om de meest complete bescherming te bieden, de complexiteit te verminderen en de zichtbaarheid over infrastructuur, workloads, identiteiten en applicaties te vergroten."

Naast Out-of-Band WAAS krijgt Prisma Cloud nieuwe mogelijkheden voor het opsporen van bedreigingen, het prioriteren van waarschuwingen en het beheer van machtigingen om organisaties te helpen met een beter, uniform overzicht over hun gehele portfolio van cloudapplicaties:

Multicloud Graph View voor Cloud Infrastructure Entitlement Management (CIEM): Ontdek over-privileged accounts en krijg inzicht in toegangsrisico's in multicloud-omgevingen. Prisma Cloud biedt nu een grafiekweergave van de netto effectieve rechten voor AWS, Microsoft Azure en Google Cloud.

Multicloud Agentless Cloud Workload Protection: Breid het inzicht in cloud workloads en applicatierisico's uit over Azure en Google Cloud, naast AWS, als aanvulling op bestaande agent-based bescherming.

Op DNS gebaseerde bedreigingsdetectie: Ontdek kwaadaardige activiteiten en afwijkend gedrag in cloudomgevingen. Prisma Cloud Threat Detection maakt nu gebruik van machine learning (ML) en geavanceerde informatie over bedreigingen om slechte actoren te identificeren die zich in DNS-verkeer verschuilen.

MITRE ATT&CK-waarschuwingsprioritering: Stelt beveiligingsteams in staat om risico's en incidenten te prioriteren op basis van het meest breed geaccepteerde raamwerk in de branche.

Beschikbaarheid

Out-of-band WAAS is vandaag beschikbaar voor Prisma Cloud Compute Edition en zal in de loop van de volgende maand beschikbaar komen in de Enterprise Edition. De extra functies zullen in de loop van de volgende maand ook beschikbaar komen voor Prisma Cloud Enterprise Edition.

Terug naar nieuws overzicht
Security