Avanade neemt Asysco over

Avanade neemt Asysco over

20-06-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Avanade neemt Asysco over

Avanade, leverancier van Microsoft-oplossingen heeft Asysco overgenomen, specialist in het transformeren van legacy-technologie. Asysco heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en helpt organisaties met het eenvoudig en veilig migreren van bedrijfskritische legacy-applicaties naar moderne cloud-gebaseerde enterprise platformen.

Asysco vergroot de capaciteiten van Avanade om klanten te ondersteunen bij hun algehele digitale transformatie en bedrijfsinnovatie, waarbij legacy-omgevingen een belemmering vormen voor het realiseren van de strategische en operationele voordelen van de overstap naar een Microsoft cloud-omgeving.

Het expertteam van Asysco wordt onderdeel van het Avanade Azure Center of Excellence dat zich geheel richt op het migreren van legacy mainframes en op het helpen van klanten om oplossingen sneller op de markt te brengen, datasilo’s te doorbreken en meer wendbaar en flexibel te zijn. Dit team ondersteunt met name migraties van klanten in Europa en Noord-Amerika, locaties waar Asysco momenteel is gevestigd. 

"De technologie en expertise van Asysco stellen bedrijven in staat om voorbij de beperkingen en kosten van legacy mainframe-applicaties te gaan naar cloud-gebaseerde technologieën, waaruit ze vervolgens de stap naar volledige digitale transformatie kunnen zetten", zegt Sean Peterson, Global Application & Infrastructure Lead bij Avanade. “In Asysco hebben we een bedrijf gevonden dat ons strategisch aanvult. We delen de toewijding aan onze klanten en medewerkers, aan een dienstverlening van wereldklasse en diepgaande technische expertise met het geloof in de kracht van Microsoft-technologieën om bedrijfstransformatie te stimuleren.”

"We zijn bij Asysco allemaal erg enthousiast over onze toetreding tot Avanade en de enorme groeimogelijkheden die voor ons liggen", aldus Jaap van Barneveld, CEO van Asysco. “Als zelfstandig bedrijf zaten we al in een ongelooflijk groeitraject en waren we marktleider in ons vakgebied, maar met Avanade kunnen we dit nog verder ontwikkelen. Samen bieden we onze klanten unieke wereldwijde expertise op het gebied van legacy en het moderniseren van applicaties.”

Financiële details rond de overname worden niet bekendgemaakt. 

Terug naar nieuws overzicht