Check Point Software en Provision-ISR ontwikkelen on-device IoT-beveiliging voor bewakingscamera’s

17-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Check Point Software en Provision-ISR ontwikkelen on-device IoT-beveiliging voor bewakingscamera’s

Check Point Software en Provision-ISR werken samen om bewakingscamera’s te voorzien van on-device IoT-beveiliging. De camera’s worden uitgerust met Check Point’s Quantum IoT Protect Nano Agent voor bescherming tegen zero-day aanvallen op het apparaat zelf. Deze oplossing brengt een geheel nieuw niveau van cybersecurity naar de videobewakingsmarkt.

Bewakingscamera’s worden steeds vaker aan het internet gekoppeld waardoor deze apparaten ook steeds vaker het doelwit zijn van cybercriminelen. Criminelen willen toegang krijgen tot de bediening van de camera zodat ze deze uit kunnen schakelen, in een andere richting kunnen laten filmen of de beelden en bijbehorende informatie kunnen manipuleren. Of gewoon om te zien wat de camera ziet. Bovendien kan een gehackt netwerkapparaat worden gebruikt om toegang te krijgen tot gevoelige bronnen op het bedrijfsnetwerk, waar cybercriminelen vervolgens kwetsbaarheden kunnen uitbuiten en botnets of crypto miners kunnen inzetten.

Nano Agent biedt bescherming tegen aanvallen zoals toegangscontrole, geheugenbeschadiging, shell-injectie, kaping van importtabellen, kaping van controlestromen en meer. Het garandeert 100 procent firmware-dekking, inclusief componenten van derden, zonder afbreuk te doen aan de prestaties van het apparaat. De bescherming is automatisch en vereist geen configuratie of setup.

Moderne beveiligingscamera's functioneren als kleine computers waarop besturingssystemen en toepassingen draaien. De camera’s beschikken over verschillende netwerk- en radiofrequentie-interfaces. Dat is handig, maar hierdoor zijn ze ook vatbaar voor cyberaanvallen. Daarnaast worden vaak de standaard ingestelde gebruikersnamen en wachtwoorden aangehouden, waardoor ze de deur openlaten voor hackers. Maar zelfs met een sterk wachtwoord zijn traditionele beveiligingscamera's niet voorzien van voldoende beveiliging aan boord.

Terug naar nieuws overzicht
Security