Veritas werkt aan autonome cybersecurity oplossing

17-06-2022 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Veritas werkt aan autonome cybersecurity oplossing

Het is een uitdaging voor elke enterprise, krijg de cybersecurityproblemen onder controle. Datamanagementleverancier Veritas heeft daarover een geheel eigen visie en wil al binnen een paar jaar het hele proces volledig geautomatiseerd hebben via een autonome oplossing. Daarmee nemen ze een koploperspositie in, in een markt die nog steeds bekend staat om een redelijk passieve houding, aldus Doug Matthews, senior vice president data protection product management van Veritas.

Zijn statement is helder: "Wij geloven dat databeheer en -bescherming gewoon moeten gebeuren, onzichtbaar en autonoom - maar zonder in te boeten aan menselijk toezicht. Wij zullen de last van menselijke tussenkomst uit databeheer elimineren." In vergelijking tot zijn concurrenten wil Veritas de klus klaren zonder nieuwe diensten te introduceren, iets wat andere aanbieders dus wel doen."

Matthews vervolgt: “Veritas bouwt verder op zijn bestaande zijn gevestigde NetBackup en zal zijn partners en klanten meenemen naar een toekomst met een autonome on-demand gegevensbescherming.” Door deze evolutionaire strategie zijn de kosten en risico’s lager dan met een nieuw product."

Er zit een groot verschil tussen geautomatiseerde en autonome oplossingen aldus Matthews. "Geautomatiseerde systemen vertrouwen op vooraf gedefinieerde parameters die voortdurend door klanten moeten worden gewijzigd, iets dat voor velen omslachtig is. Onze strategie zal dit voorkomen door geautomatiseerde cyber resilience, multi-cloud optimalisatie en intelligente bescherming (op AI gebaseerd). Het is de bedoeling dat dit concept in 2026 operationeel is."

Dat Veritas succesvol is in deze markt onderbouwt men met de claim dat men al vier jaar geen klantendata kwijtgeraakt is door ransomware. Men claimt momenteel ongeveer 15% van de markt (80.000 klanten) in handen te hebben.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Security